Redactie
Redactie Gadgets 11 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

HAPI, de vork waarmee je afvalt zonder iets te hoeven doen

Afvallen zonder teveel moeite te hoeven doen? Dat klinkt als muziek in de oren. Hoewel het vrijwel onmogelijk lijkt (lees: uren sporten en leven op een tomaat per dag is niet fijn, laat staan slim), is het binnenkort toch mogelijk, en wel met de HAPI-fork.

Deze speciale vork die helaas nog in de maak is, registreert de tijd die je erover doet om te eten en geeft een signaaltje af wanneer je teveel eet. Wanneer de vork begint te trillen en je het lampje ziet schijnen weet je dat het tijd is om het rustiger aan te doen.

hapi2hapi4

Hoe je zal afvallen? Door langzamer te eten raak je relatief sneller vol en zal je automatisch minder tot je nemen. Daarnaast is het supergoed voor je spijsvertering om minder snel te eten, omdat je hierdoor meer zal kauwen.

De vork meet hoelang je erover doet om je maaltijd op te eten, het aantal happen per minuut en de tijd tussen de happen. Na afloop kan je de gegevens via Bluetooth in de bijgeleverde app zien, of kan je ze laden met de ingebouwde USB-stick op je computer.

Of de vork écht zoden aan de dijk zal zetten is nog maar de vraag. Wel kan je het binnenkort zelf uittesten en zal hij verkrijgbaar zijn in vijf verschillende kleuren (Roze, groen, blauw, wit en zwart) voor €99,-. Houd de website in de gaten om te zien wanneer de vork te koop is, of geef je op voor notificatie wanneer het zo is.

hapo3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.