Redactie
Redactie Gadgets 7 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Fijn boek: of je worst lust!

Of je worst lust! In het boek ‘Over worst’ geven foodbloggers Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder alle slagersgeheimen prijs. Ze noemen het ‘het ultieme lees-, kijk- en doe-boek voor iedere worstliefhebber en ambachtelijke doe-het-zelver’.

De schrijvers van dit boek zijn ervan overtuigd dat hun obsessie voor eigenlijk alles dat ook maar een beetje op worst lijkt, niet alleen volkomen normaal, maar zelfs heel erg mannelijk is. In de hoop dat andere mannen hun schroom laten varen en zich ook overgeven aan dit toppunt van culinaire vleesverwerking, hebben de auteurs al hun kennis over worsten bij elkaar gebracht. En dat is héél erg veel. Naast diepgaande filosofische worstduiding levert het boek uitgebreide achtergrondinformatie en handige lijstjes (welke worst moet je proeven op vakantie? En wat betekenen die E-nummers in je supermarktsalami?).

Daarnaast bevat het boek recepten om thuis zélf beroemde en ambachtelijke worsten te maken. Ook de luie consument komt aan zijn trekken: achterin is een supermarktworstwijzer opgenomen, tot stand gekomen door een professionele jury die alle in de supermarkt verkrijgbare droge worsten heeft geproefd en beoordeeld.

Zeer grappig geschreven, fijne recepten en leuk voor iedereen die worst lust.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.