Redactie
Redactie Gadgets 3 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Erik van Loo brengt boek over sauzen

Genoeg kookboeken in de kast over vleesgerechten, vegetarische schotels, kerstmenu’s, cupcakes, et cetera. Maar puur en alleen over sauzen? Die wat minder. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen met het boek ‘Sauze’ van sterrenchef Erik van Loo.

Van Loo is chef-eigenaar van het tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Zijn keuken is er een van eerlijke bereidingen, wat je proeft is de beste kwaliteit ingrediënten en pure, echte smaken. De basis van zijn gerechten stoelt op wat Erik zijn ‘sauzenstelsel’ noemt. Voor hem is saus niet zomaar een smaakverrijker, het is de start en het eind. Zijn sauzen, bouillons, jus en fonds zijn licht en eerlijk en zijn de basis van zijn signatuurgerechten. Van Loo: “Als ik mijn basisstelsel van sauzen niet tot mijn beschikking heb, dan ben ik net zo onthand als een zuurdesembakker zonder moederdeeg.”

Zoals iedere grote kunstenaar teruggrijpt op oude meesters, borduurt chef Van Loo voort op het werk van Auguste Escoffier, een van de grootste chefs uit de Franse keuken. Escoffier: “Sauzen spelen de hoofdrol in de keuken, fonds vormen de fundamentele basis. Een kok die iets goeds wil presteren zal juist daaraan grote aandacht moeten besteden.”

De recepten in dit boek (€ 29.50) zijn bedoeld voor serieuze (amateur)koks, kookscholen en iedereen die graag wil koken. De gerechten zijn omgezet in toegankelijke, maakbare receptuur die klopt, aangevuld met stap-voorstap fotografie. Wij begrijpen hoe belangrijker sauzen zijn, en prijzen Van Loo om dit heerlijke boek waar alles in terugkomt. Een musthave!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.