Redactie
Redactie Gadgets 7 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Deze ingrediënten zijn vriendjes met elkaar

Eten wordt nóg leuker en lekkerder als je het deelt met anderen, toch? Zo denken de ontwerpers Anikó Juhász en Anna Nóra Nagy van de Hongaarse webshop Dombon-a-tanya er ook over. Ze ontwierpen deze liefdevolle ‘Platters of Friendship’: minimalistische schalen die perfect zijn om ingrediënten die vriendjes met elkaar zijn op te presenteren. 

Denk aan: meloen met ham of aardbeien met slagroom. Het ontwerp van de platter is geïnspireerd op een bijzondere Hongaarse traditie van vrienden die feestelijke borden met eten uitwisselen als symbool van vriendschap. De Platters of Friendship worden traditioneel gezien ook samengesteld om een geboorte te vieren of gewoon gegeven als teken dat je iemand lief vindt. Zucht. Wat een fijne traditie.

De Platter of Friendship is in drie verschillende versies verkrijgbaar: één voor (bijvoorbeeld) watermeloen, champagne en wijn (€20,00), één die geschikt is voor bier, brood, siroop en meloen (€20,00) en één voor water (€28,00).

Je koopt ze direct in de webshop van Dombon-a-tanya. Tip: bestel ze samen met vrienden, want de verzendkosten à €20,00 zijn aan de hoge kant .

Platter-of-friendship-600x418Platter-of-friendship2-600x418Platter-of-friendship3-600x417Platter-of-friendship4-600x418Platter-of-friendship6Platter-of-friendship7

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.