Redactie
Redactie Gadgets 3 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

De zoektocht naar het perfecte vergiet (een enorme uitdaging…!)

Bijna dagelijks gebruiken we een vergiet (of zeef) in de keuken: om pasta af te gieten, rijst uit te laten lekken, en voor andere culinaire klusjes. Maar wat is nu het allerbeste vergiet?

De chefs van America’s Test Kitchen gingen op zoek en testen tientallen verschillende soorten. Van gekgevormd plastic tot robuust roestvrij staal. De winnaar? Een roestvrij stalen zeef met vijf grote voordelen (waar je dus sowieso op moet letten bij het kopen van een vergiet):

– Een voetje onder de zeef voor perfect afgieten (zodat het kookwater echt wegloopt, in plaats van in het vergiet blijft liggen)
– Gemaakt van roestvrij staal en vaatwasserbestendig
– Goede handvatten waar geen heet water op blijft liggen
– Fijne gaatjes die groot genoeg zijn om water goed af te gieten, maar klein genoeg om geen ingrediënten door te laten. Ook moeten de gaatjes doorlopen aan alle kanten, dus niet een paar lukraak aan de zijkant en verder een dichte wand.
– Een stevig vergiet dat niet omvalt of in elkaar klapt.

De volledige test:

De winnaar is de RSVP Precision Pierced Stainless-Steel 5-Quart Colander. En nu komt het vervelende nieuws: deze is niet te koop in Nederland. Hij is te koop op Amazon.com, maar dit product wordt niet naar Nederland verstuurd. Stom! Sterker nog: er is niet eens een goede lookalike te vinden in Nederland! En geloof ons, we hebben het geprobeerd en menig (digitale) kookwinkel bezocht. Van De Bijenkorf tot horecagroothandels. Sommige exemplaren lijken er wel op, maar hebben te grote gaatjes, of maar enkele gaatjes, of zijn gemaakt van een ander materiaal. Eigenlijk belachelijk, dat er zoveel vergieten in Nederland op de markt zijn, maar er maar weinig écht goed zijn.

Om jullie toch op weg te helpen, hebben we twee redelijke lookalikes gevonden die ook goed zijn. Maar we wachten op het moment dat dit RSVP vergiet in ons land te koop gaat zijn!

Soort-van-lookalikes:

culy 2014-03-21 om 09.49.30

Vergiet, rvs, met voet en handgrepen rond, 22 x 10 cm, van Kookwinkel.nl (Oldenhof), € 8,95, hier te bestellen

IDEALISK vergiet van IKEA, € 5,99, zie hier

Ook leuk: America’s Test Kitchen test de beste staande mixer

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.