Redactie
Redactie Inspiratie 2 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

De beste manier om je citroenen te bewaren is…

In de koelkast of op de fruitschaal, afgesloten in een zak of niet: wát is nu precies de beste manier om je citroenen te bewaren? Cook’s Illustrated nam de proef op de som en testte verschillende manieren uit. 

De test…

Voor het experiment bewaarden de mensen van Cook’s Illustrated (klik hier voor het volledige artikel) meerdere porties citroenen op verschillende manieren. Een paar werden bewaard op kamertemperatuur, en weer anderen in de koelkast. Daarbij werden sommigen verpakt in een plastic zakje, met en zonder water.

Na slechts een week begonnen de citroenen op kamertemperatuur al hard te worden, in tegenstelling tot die in plastic zakjes in de koelkast. Deze bleven namelijk minstens vier (!) keer zo lang goed. De citroenen die los in de koelkast lagen waren weliswaar langer houdbaar dan die op de keukentafel, maar een stuk minder goed dan verpakt in een plastic zakje.

Het verlossende antwoord!

Het verlossende antwoord op de vraag is dan dus ook: je kunt je citroenen het best in een plastic zakje in de koelkast bewaren. Zo blijven ze een stuk langer houdbaar (ongeveer een maand), en drogen ze minder snel uit.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.