Redactie
Redactie Gadgets 3 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

De mooiste en handigste quichevormen

Hoewel we er altijd maar klakkeloos vanuit gaan dat de quiche oorspronkelijk uit Frankrijk komt, blijkt na wat research dat hij, ook wel kuchen genaamd, oorspronkelijk uit Duitsland komt. Voor ons doet dat niets aan de heerlijke smaak en blijven we ze het liefste zelf bakken, maar wat zijn nou de mooiste en vooral handigste quichevormen? Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Klik op de foto’s om te zien waar je de vormen (online) kunt kopen en kijk hier voor de allerlekkerste recepten. 

1. Le Creuset – 24 centimeter doorsnee

Stiekem is dit onze all time favorite! Niet alleen door de kleur, maar ook door het mooie, stevige aardenwerk. Én het feit dat hij zowel in de vriezer als in een hete oven kan vertoeven, zonder ook maar een keer te piepen. Dat vinden wij nou klasse! En ohja: door het geëmailleerde aardewerk wordt de warmte perfect geleid en voorkom je dat je bodem op sommige plekken minder gaar is.

2. Le Creuset – 11 centimeter doorsnee

Gasten op bezoek? Serveer je quiches dan in de kleinere variant!

3. Vorm van staal met anti-aanbaklaag – 24 centimeter

Door de anti-aanbaklaag haal je heel makkelijk de quiche uit de vorm en het staal geleid de warmte perfect!

4. Aluminum vorm met uitneembare bodem – 24 centimeter

Super handig, niet alleen voor quiches maar eigenlijk voor alle taartsoorten. Met de losse bodem haal je heel gemakkelijk je (hartige) taart uit vorm en kun je hem serveren op een mooie schaal. Pas wel op dat je deeg niet te dik is. Door het dunne aluminium kan de onderkant sneller verbranden.

5. Springvorm

Officieel geen quichevorm, maar minstens net zo handig! Zeker wanneer je relatief meer vulling wilt gebruiken en dus een hogere deegrand nodig hebt.

6. Metalen taartvorm met anti-aanbaklaag

Ook deze vorm is geen ‘officiele’ quichevorm, maar doet zeker niet onder.

7. Siliconen quichevorm

Siliconen is ontzettend fijn materiaal als het gaat om bakken. Het kan namelijk tegen hoge temperaturen (tot wel 260 graden!) en is vaatwasser- en magnetronbestendig. Daarnaast haal je super makkelijk je quiche uit de vorm.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.