Redactie
Redactie Gadgets 19 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

De enige 3 messen die je écht nodig hebt

Na ons artikel over de vijf bakvormen die je écht nodig hebt en de enige 4 pannen die je écht nodig hebt is nu het moment daar: de enige messen die je écht nodig hebt!

Dus ga door je bestekla of messenblok en wees kritisch. Alles wat je teveel of dubbel hebt, geef je aan iemand die het harder nodig heeft dan jij. Niemand zou slechte keukenmessen moeten hebben!

* We hebben het in dit artikel over keukenmessen, dus niet over messen om mee te smeren of te eten.

1. Het koksmes

Goh, verrassend: het koksmes. Maar zelfs deze hebben sommige mensen niet in huis; en een biefstuk snijden met een aardappelmesje of een steakmes is ook zo treurig. Dus: investeer in een goed koksmes met een stevig handvat en een superscherp lemmet, liefst van een goed merk.

Als je zuinig bent op je mes (dus regelmatig slijpen, niet in de vaatwasser, goed schoonmaken met de hand) kun je er decennia lang mee doen.

2. Het broodmes / kartelmes

Het broodmes met de gekartelde rand mag niet ontbreken in je keuken, en is niet alleen handig voor brood. Lees hier wat je er nog allemaal meer mee kan.

3. Het schilmesje

Het ideale schilmesje heeft een gebogen puntje aan het lemmet en is perfect voor het schillen van allerlei soorten ingrediënten. Kies er eentje die lichtgewicht is maar wél van goede kwaliteit.

Meer keuze?

Dit zijn wat ons betreft de drie essentiële messen om in huis te hebben. Snijd, fileer, tourneer & schil je vaker, dan kun je ook voor wat uitbreiding gaan:

– Pizzasnijder, ideaal voor (goh) pizza, maar ook bijvoorbeeld om grote hompen deeg te portioneren.
– Trancheermes, hoewel dit vaak ook prima met je koksmes kan.
– Fileermes, mocht je echt vaak zelf fileren
– Een dunschiller, altijd handig!

Onze favoriete merken

Iedereen heeft zo z’n lievelingsmerk, maar dit zijn onze favorieten:

– Macknife
– Global
– Wüsthof
– Sabatier
– Robert Herder

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.