Redactie
Redactie Gadgets 9 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

De beste camera voor foodfotografie

Eten fotograferen, het klinkt misschien makkelijker dan dat het is. Tenminste, als je op een professionele manier je eten wilt fotograferen. En daar heb je natuurlijk ook de juiste camera voor nodig!

Foodfotograaf William Hereford heeft bekeken welke camera het beste is als je eten wilt fotograferen. Hij testte de Canon 5D MKIII, Nikon D7000, Fujifilm x100, Nikon V1, Panasonic Lumix GF3, Canon S100 en de camera van de iPhone.

De uitdaging: drie verschillende scenario’s voor de 7 camera’s. Zo maakte hij foto’s van gerechten in een restaurant met weinig licht, gerechten thuis met natuurlijk daglicht en landschappen buiten om de basistechnieken van de camera te gebruiken. Kijk hier voor de verschillen van de foto’s met de uiteenlopende camera’s.

En de winnaar is… De Canon 5D MKIII! Deze kwam zonder twijfel als beste uit de test, aldus Hereford. Deze camera maakte de mooiste beelden; zelfs met weinig licht. Verder is de camera heel makkelijk in gebruik. Helaas is deze camera wel erg groot en zwaar, wat voor veel mense weer een nadeel kan zijn. Een ander klein minpuntje: de camera (alleen de body al) kost maar liefst ruim 3000,-. Daarom was de fotograaf ook erg te spreken over de Panasonic Lumix GF3, aangezien zien die 6 keer goedkoper is dan de Canon.

iphone-table

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.