Redactie
Redactie Gadgets 4 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… instant koffieblokjes van GKC Coffee Experience

Studenten die een bedrijfje beginnen, steunen wij graag. En al helemaal als ze iets culinairs gaan doen! Zoals de acht enthousiaste International Business studenten van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. In het tweede jaar van hun opleiding zijn ze een onderneming gestart: GKC Coffee Experience.

Eigenlijk is het heel simpel: de studenten verkopen instant ‘blokjes’ koffie, de zogenaamde coffee experience cubes. Nu staat instant koffie, in welke vorm dan ook, nu niet echt bekend als kwalitatief en lekker. Maar daar willen deze jongeren veranderering in brengen.

Ze importeren daarom cubes van pure Colombiaanse koffie, van hoge kwaliteit en met veel smaak, en zonder chemische toevoegingen geproduceerd. Er zijn vijf ‘smaken’ met geestige namen: “Good Karma Coffee” Colombian roast, “Luck is on your side coffee” Irish cream, “Anti Hangover coffee” Amaretto, “Swim in luxury coffee” Mocha en “Italian dream coffee” Cappuccino.

“Deze instant coffee cubes zijn totaal niet te vergelijken met de bekende instant coffee uit de supermarkt. Dit product is echt weggelegd voor de pure koffie liefhebber”, aldus Fiona Lauwen, één van de ondernemende studenten. “De cubes zijn allemaal apart verpakt, zo heb je altijd de perfecte hoeveelheid koffie en zijn ze makkelijk mee te nemen. En ook belangrijk: onze cubes zijn fair trade en ethisch verantwoord geproduceerd.”

IMG_6386

Culy ontdekt…

Dat moesten we testen. Zouden deze blokjes net zo’n lekker kopje maken als met gewone filterkoffie of espresso? We probeerden de ‘cappuccino’-variant uit. Wat ons betreft een beetje misleidend, want er is niets Italiaans aan de koffie (de bonen komen immers uit Colombia) en er zit geen melkpoeder of iets dergelijks in, dus een cappuccino maak je er niet mee.

Het ‘zetten’ is zo eenvoudig dat we het bijna niet eens hoeven uit te leggen. Water koken, blokje in je kopje, en water erbij. Hoe meer water, hoe slapper de koffie, maar dat spreekt voor zich. Je moet de koffie wel een beetje doorroeren, net als een bouillonblokje lost -ie niet meteen helemaal op.

IMG_6390

En dan dé proef: smaakt -ie? Ja, hij smaakt zeker. Lekkere koffie! Wij maakten ‘m per ongeluk iets te slap, dus testten we een ander blokje met wat minder water. Ook al lekker. Nee, geen espresso-van-de-beste-koffiebar-smaak, maar toch zeker honderd keer beter dan die vieze poederkoffie in zakjes door heel Nederland (waarom, lieve mensen, waarom?).

Kortom: ideaal om mee te nemen voor onderweg, op kamperen of als je werkgever smerige automatenkoffie schenkt. Thuis houden we ‘t op onze espressomachine, maar voor on the go zijn deze cubes hartstikke geschikt. Chapeau, studenten!

Je bestelt de cubes voor €7,- per 10 blokjes op www.GKC-coffee-experience.nl. De koffie blijft (mits in de kleine plastic verpakking) zeker twee jaar goed.

IMG_6404

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.