Redactie
Redactie Gadgets 31 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… de vlijmscherpe topmessen van Macknife

Een chef kan niet zonder zijn mes. Daar mag niemand aankomen, en slijpen gaat bij de vakman. Maar waarom zou je thuis – als je regelmatig in de keuken staat – ook niet investeren in een goed mes? Al is het er maar één; voor foodies is het absoluut de moeite waard. Een goede suggestie: de messen van Macknife.

Vele Nederlandse topchefs werken met dit merk, zoals Niven Kunz (Niven), Mario Ridder (De Zwethheul) en Chris Naylor (Vermeer). Da’s ook niet zo gek, want het is gewoon een heel goed merk. Wereldwijd zijn er zelfs meer dan 15 miljoen MAC messen verkocht.

Ook wij van Culy zijn erg fan van de MAC messen. Zo testen we zelf de Santoku SK-65 uit; een ‘all-purpose’ mes in Japanse stijl waar je € 80,- voor neerlegt. Niet goedkoop, maar ook zeker niet duur als je er eenmaal mee gewerkt hebt. Werkelijk vlijmscherp (uiteraard) en fijn in de hand liggend. Dit mes is afkomstig uit de Superior serie, en heeft daardoor een zwaarder heft en een dikker (2mm) lemmet dan de ‘original’ serie. Perfect voor meer gewicht & stevigheid. Wij kregen spontaan zin om urenlang steak tartare’s fijn te hakken en uien te snipperen.

Daarnaast heeft Macknife nog veel meer messen in het assortiment, van een Chef Serie en een Professional Serie, tot een lijn met traditionele Japanse messen. Er is zelfs een Thomas Keller set; messen met een wit lemmet in gelimiteerde oplage, in houten luxe opbergdoos. Gesigneerd door chefkok Thomas Keller van sterrenrestaurant The French Laundry himself. Goed cadeau…

ThomasKeller-Macknifeset-2011

Het volledige assortiment vind je hier, plus de prijslijst. Je koopt ze bij de betere kookwinkel, zoals Duikelman. Alle verkooppunten (ook online) vind je hier. Een absolute aanrader als je een beetje van koken houdt. En nogmaals: een geweldig cadeau voor een culy vriend of vriendin.

IMG_0056-GSH-4-2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.