Callas Confiture

Culy 10 mrt 2012 Gadgets

Van ambachtelijke producten met bijzondere smaken krijgen wij nooit genoeg. Daarom waren wij ook aangenaam verrast door Callas Confiture.

Dit Belgische merk heeft heerlijke artisanale confituur (jam) met weinig toegevoegde suiker, bijzondere smaken en een duurzame productiewijze. Daarnaast is er ook vruchtenboter en gelei verkrijgbaar.

Een stukje geschiedenis…

Het merk werd opgericht in 2007 door de Karen Depoorter, die een Bed & Breakfast runt in Gent. Ze vond de meeste confituren (jam)  helemaal niet lekker, en veel te kunstmatig en gesuikerd. Daarom besloot ze zelf een productlijn op te zetten. “Na wat eerste pogingen laaide de passie hoog op en een jaar later na een onaflatende zoektocht naar kwalitatieve ingrediënten, originele recepten en juiste samenstellingen was Callas Confiture een feit.”

karen

Getest!

Je komt zeer bijzondere smaken tegen in het assortiment van Callas. Zoals: aardbeien met rozenblaadjes, bosbessen-limoen, bananen met chocolade en zelfs krieken-espresso. Wauw. Wij vonden vooral de jam met peer, gedroogde vijgen en pijnboompitten ontzettend lekker. Supervol van smaak; de pijnboompitten zitten er soms nog heel in. Ontzettend rijk gevuld dus – hier heb je alleen nog een heel goed stuk getoast brood bij nodig, en verder helemaal niets. Ook top voor bij een kaasplankje, vinden wij.

Waar te koop?

De potjes zijn te koop in België en Frankrijk, maar kunnen vanuit Nederland ook online besteld worden via Belartisan.com. Reken wel op 12 euro extra verzendkosten.

14099_352657317047_43686197047_3529228_435834_n374751_10150431092477048_43686197047_8559015_465741003_nSchermafbeelding 2012-02-24 om 14.28.29Schermafbeelding 2012-02-24 om 14.28.39

Reageer op artikel:
Callas Confiture
Sluiten