Redactie
Redactie Gadgets 11 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Bizar: deze vork geeft geur af terwijl je eet

Je kent het wel: als iets niet lekker ruikt, vind je het vaak ook niet zo lekker om te eten. Onze smaak wordt nou eenmaal gecombineerd met onze reuk. De Aromafork van Molecule-R moet hier een oplossing voor bieden: hij verspreidt namelijk aroma’s die je smaakpapillen aanwakkeren!

Op de vork zit een constructie die zich vlak onder je neus bevindt als je de vork naar je mond brengt. Op het moment dat je een hap neemt van je vork, ruik je de geur die uit de vork komt. Zo kun je een zelfde aroma gebruiken als wat je daadwerkelijk eet (een chocolade-aroma met ook een hap chocolademousse op de vork), maar je kunt ook voor een contrasterend aroma gaan – hierdoor ruik je iets compleet anders dan wat je proeft.

In de vork zit een klein reservoir met vloeipapier waar je een aroma op kunt druppelen. De aroma’s die je kunt gebruiken:

– ‘Bonen’ aroma’s: zoals chocolade, koffie en vanille
– Fruitaroma’s: banaan, lychee, passievrucht en aardbei
– Kruidenaroma’s: basilicum, koriander en munt
– Notenaroma’s: amandel, kokos en pinda
– Aroma’s van specerijen: kaneel, gember, jalapeñopeper en wasabi
– ‘Umamami’ aroma’s: boter, olijfolie, rook en truffel

Het apparaatje is nog niet te koop, want Molecule-R is nog bezig met het patent. Vanaf de zomer van 2014 zou je voor ruim €42 vier vorken moeten kunnen kopen, inclusief 21 aroma’s, vier pipetjes, 50 vloeipapiertjes. Als je ‘m nu bestelt, dan wordt hij gratis bezorgd rondom juni/juli.

Stel je voor, een hapje brownie met een aroma van jalapeñopeper in je neus. Wij zijn stiekem heel erg benieuwd wat dit apparaat met je doet! Jullie ook?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.