Redactie
Redactie Inspiratie 11 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Bijzonder restaurant in Athene: Funky Gourmet**

Funky Gourmet mag dan klinken als een bar met een grappige naam, het tegendeel is waar: dit is misschien wel het beste restaurant van Athene. De zaak is zelfs bekroond met twee Michelinsterren.

Het gebouw waarin het restaurant is gevestigd is oud en klassiek. Het interieur daarentegen is supermodern en trendy. Net als de keuken: bekende Griekse gerechten worden hier op een moderne en creatieve manier gepresenteerd. Alleen seizoensgebonden producten van topkwaliteit worden hiervoor gebruikt.

Bij Funky Gourmet willen ze graag gerechten presenteren die zowel funky als gourmet zijn. Vandaar dus die malle naam… Je kunt hier kiezen uit drie verschillende menu’s. Niet goedkoop, maar wel zeer bijzonder. Het eerste menu kost €130,- per persoon, €190,- inclusief wijnarrangement. Dit menu bestaat uit twaalf gangen. Het tweede menu kost €90,- per persoon (€135,- met wijn) en bestaat uit tien gangen. Het derde menu bestel je voor €70,- per persoon (€91,- met wijn), je krijgt dan drie gangen. Perfect als licht diner.

funky gourmet5funky gourmet4

De gerechten zien er onweerstaanbaar goed uit. Zo zien we moderne technieken en opvallende combinaties, zoals een sandwich van gerookt ijs. Uiteraard ontbreken Griekse klassiekers als spanakorizo (spinazie met rijst) en choriatiki (de klassieke Griekse salade met feta, tomaat, olijven en rode ui) hier niet, maar allen met een bijzondere twist.

Je vindt Funky Gourmet aan 13 Paramythias Street, Kerameikos, Athene. Zondag en maandag gesloten, en de rest van de dagen alleen geopend voor diner.

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.