Redactie
Redactie Gadgets 21 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

6 essentiële keukentools voor kerst

Om ervoor te zorgen dat je niet tijdens het kerstkoken zelf erachter komt dat je alles behalve voldoende keukengerei in huis hebt, heeft Culy een lijstje gemaakt met de belangrijkste keukenbenodigdheden die je tijdens kerst echt in huis moet hebben.

Braadslede

Of je nou kip, kalkoen, gebakken aardappeltjes, een rollade of iets anders maakt. Over het algemeen heb je minstens één braadslede met kerst nodig. Koop een klassieke braadslede van BK voor €89,- hier, of een simpelere variant van BK voor €37,95 hier.

Kernthermometer

Een godsgeschenk wanneer je een gebraad of rollade maakt, maar ook net zo handig bij het maken van desserts of temperen van chocolade. Kernthermometer zijn er analoog voor vlees en voor suiker- en frituurwerk, maar ook in een digitale variant en zijn echt zo duur nog niet: al voor €12,95 heb je een analoge thermometer. Kijk hier voor alle kerntemperaturen.

Bakplaat met lage randjes

Ze zijn licht, geschikt voor zo goed als alles en kosten vrijwel niets. Bakplaten kan je in veel verschillende vormen en soorten kopen, maar wij geven toch de voorkeur aan aluminium. Rooster er groenten op, aardappeltjes of bak er luchtig biscuitdeeg op voor een Zwitsere rol. Koop de perfecte bakplaat hier voor €8,95.

Scherpe messen

Het klinkt als het intrappen van een open deur, maar toch zijn er zoveel mensen die nog steeds met botte messen snijden. Het is zo zonde, want het maakt het koken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk fijner! Zorg er dus voor dat je een goede messenset hebt en laat ze eens in de zoveel tijd slijpen.

Heb je geen goede messen? Investeer er dan in, als je één keer goede messen koopt, kan je er meestal de rest van je leven mee doen. Kijk hier voor de mooiste messen.

Kommen en schalen

Hoewel het voor vele foodies een uit de hand gelopen hobby is, zien sommigen het als overbodig om meerdere kommen en schalen te hebben. Wij zeggen: je kan er nooit genoeg van hebben. Ook hierbij geld dat ze echt niet heel duur hoeven te zijn.

Goede pannen

Net als goede messen kunnen goede pannen je leven ook een stuk makkelijker maken. Zorg dat je op z’n minst één pan hebt met een dikke bodem waar je soepen en sauzen in kan maken, maar ook kan koken en stoven. Bestel hier je favoriete pan.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.