Redactie
Redactie Inspiratie 21 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

4 manieren om je eettafel prachtig te dekken voor kerst

De lekkerste gerechten uit je keuken toveren is natuurlijk geweldig tijdens kerst, maar een mooi gedekte tafel mag zeker niet worden overgeslagen. Daarom sloegen we de handen inéén met zusje Roomed. Zij maakten een prachtige serie foto’s met de mooiste tafelinspiratie, in vier verschillende thema’s.

Oh holy night

Met slechts een (donker)blauw tafelkleed, je mooiste servies, gouden accenten en schattige sterretjes krijgt de tafel gelijk een meer feestelijke uitstraling.

De sterretjes koop je bij doe-het-zelf winkels, of knip je zelf uit glanzend inpakpapier. Een paar mooie goud- of zilverkleurige kaarsen erbij maken het geheel af.

Scandinavisch

Voor een Scandinavische look van je tafel ga je voor veel wit, minimalistische items, effen servies en natuurlijke materialen.

Ben je een beetje handig aangelegd? Maak dan de onderzetters en papieren waxinelichthouders zelf!

Dennentakken

In de maand december zie je dennentakken o-ve-ral. En wat straalt nu meer kerst uit dan dennentakken? Juist.

Verdeel ze over het midden van je tafel (verstop er eventueel nog kerstlichtjes tussen) en gebruik een mix van (licht)groen en wit servies. Zo wordt het niet té druk aan tafel, maar ziet het er nog steeds feestelijk uit.

Ook leuk: maak eigen menukaartjes of schrijf een persoonlijk kaartje voor iedereen aan tafel. Of versier je servetten met een dennentakje en kaneelstokje, vastgebonden met een stukje touw.

Klassiek

Dé nummer 1 kleurcombinatie van kerst is natuurlijk rood met groen.

Haal daarom een rood tafellaken tevoorschijn (of koop een exemplaar dat je kunt weggooien bij Blokker of HEMA) en leg kleine dennentakjes (afgeknipt van de grote takken zoals hierboven) op de borden.

Fotografie door Jazzy Hartog.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.