Culy
Culy Inspiratie 21-12-2016

4 manieren om je eettafel prachtig te dekken voor kerst

De lekkerste gerechten uit je keuken toveren is natuurlijk geweldig tijdens kerst, maar een mooi gedekte tafel mag zeker niet worden overgeslagen. Daarom sloegen we de handen inéén met zusje Roomed. Zij maakten een prachtige serie foto’s met de mooiste tafelinspiratie, in vier verschillende thema’s.

Wil je meer inspiratie en tips? Klik dan op de foto’s voor de bijbehorende series op Roomed.nl.

Oh holy night

Met slechts een (donker)blauw tafelkleed, je mooiste servies, gouden accenten en schattige sterretjes krijgt de tafel gelijk een meer feestelijke uitstraling.

De sterretjes koop je bij doe-het-zelf winkels, of knip je zelf uit glanzend inpakpapier. Een paar mooie goud- of zilverkleurige kaarsen erbij maken het geheel af.

Roomed Kerst Culy2Roomed Kerst Culy

Scandinavisch

Voor een Scandinavische look van je tafel ga je voor veel wit, minimalistische items, effen servies en natuurlijke materialen.

Ben je een beetje handig aangelegd? Maak dan de onderzetters (klik!) en papieren waxinelichthouders (klik!) zelf!

Roomed Kerst Culy4Roomed Kerst Culy3

Dennentakken

In de maand december zie je dennentakken o-ve-ral. En wat straalt nu meer kerst uit dan dennentakken? Juist.

Verdeel ze over het midden van je tafel (verstop er eventueel nog kerstlichtjes tussen) en gebruik een mix van (licht)groen en wit servies. Zo wordt het niet té druk aan tafel, maar ziet het er nog steeds feestelijk uit.

Ook leuk: maak eigen menukaartjes of schrijf een persoonlijk kaartje voor iedereen aan tafel. Of versier je servetten (klik!) met een dennentakje en kaneelstokje, vastgebonden met een stukje touw.

Roomed Kerst Culy6Roomed Kerst Culy5

Klassiek

Dé nummer 1 kleurcombinatie van kerst is natuurlijk rood met groen.

Haal daarom een rood tafellaken tevoorschijn (of koop een exemplaar dat je kunt weggooien bij Blokker of HEMA) en leg kleine dennentakjes (afgeknipt van de grote takken zoals hierboven) op de borden.

Roomed Kerst Culy8Roomed Kerst Culy7

Fotografie door Jazzy Hartog.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
4 manieren om je eettafel prachtig te dekken voor kerst
Sluiten