Redactie
Redactie Gadgets 10 jul 2013
Leestijd: 3 minuten

10 essentiële benodigdheden als je wil koken op vakantie

Hoera! Het is zomer, en dat betekent: Franse marktjes afstruinen op zoek naar de lekkerste chèvres, op zoek naar de beste truffels in Piemonte en de beste pulpo scoren in Spanje om daar vervolgens de lekkerste maaltjes mee te bereiden. We maakten een handige lijst met dé gadgets die niet mogen ontbreken in je koffer als je wil koken op vakantie. 

1. Messen

De meeste huurhuisjes of appartementen op vakantie hebben of überhaupt geen messen of zijn van zulke slechte kwaliteit dat je beter nieuwe kunt kopen. Neem daarom je eigen koksmes mee en het liefst ook een slijpsteen.

Bron: Ben30

2. Olijfolie

Een goede olijfolie kan van een simpel gerecht eentje van wereldfaam maken. Hoewel je ze vaak ook ter plekke kunt kopen, en al helemaal wanneer je in Italië bent, is het wel zo handig om een flesje op voorraad te hebben.

3. Kruiden & specerijen

Samen met olijfolie kunnen kruiden en specerijen een groot verschil maken. Daarnaast is het zonde als je allerlei potjes moet kopen in de plaatselijke super, terwijl je vaak ladingen thuis hebt liggen. Neem ze desnoods mee in kleine, plastic zakjes om ruimte en gewicht te besparen.

Bron: SteamDave

4. Kurkentrekker

Ja, dat is inderdaad een goeie! Uiteraard zijn veel bestemmingen voorzien van een kurkentrekker, maar als je er geen kunt vinden en net op je balkonnetje zit met een gekoelde fles witte wijn, zal je ontzettend balen!

5. Plastic zakjes en bakjes

Ideaal om geopende restanten als broodbeleg, kruiden en andere dingen mee te nemen. Daarnaast zijn ze erg handig wanneer je je homemade food mee op pad wil nemen naar bijvoorbeeld het strand of bezienswaardigheden.

6. Koffie

Uiteraard afhankelijk van de mate waarin je koffie drinkt, is het toch wel handig om je favoriete soort mee te nemen. Vaak duurt het namelijk even voordat je door hebt welke van de verschillende buitenlandse merken jouw favoriet is, en voor je het doorhebt drink je de hele vakantie slootwater.

7. Harde kazen, asnjovis en andere smaakmakers

Hoewel je ze vaak juist heerlijk kunt kopen op de plaats van bestemming, kan het nooit kwaad een stukje Parmezaan, wat kappertjes, ansjovis of tomatenpuree mee te nemen om je gerechten zonder gedoe op smaak te brengen. Lekker makkelijk en zonder erover na te denken tover je zo in een handomdraai de fijnste gerechten op tafel.

Bron: Stijn

8. Tangen

Het kan zo irritant zijn wanneer je lekker aan de slag wilt gaan en je niet je favoriete gadgets bij de hand hebt. Neem daarom één of twee tangen mee waarmee je heel simpel je vleesje of visje om kunt draaien (ook handig voor op de BBQ), pasta’s en groenten kunt mengen of opscheppen.

9. Bakspullen

Als je van zoetigheden houdt en verwacht een taartje of koekjes te bakken, neem dan voldoende spullen mee die je kunnen helpen. Handige dingen om mee te nemen zijn: baking soda, bakpoeder, vanille (extract), kaneel, vormpjes en een deegroller.

10. BBQ- of grillgadgets

Als je vakantiebestemming een grill of barbecue heeft is het wel handig om daarop in te spelen. Neem daarom een paar tangen mee (zie nummer 8), aluminiumfolie, een kernthermometer en een kwast om je producten mee in te vetten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.