Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie Bijgewerkt: 17 nov 2025
Leestijd: 2 minuten

Zo werd deze kleine fruitkiosk dé plek voor gözleme in Den Haag

Op dit moment heeft Culy’s Melvin een gezonde obsessie met de Turkse keuken. De laatste tijd stond er bij hem thuis standaard een lamsschenkel te pruttelen of een schaal gevulde aubergines te dampen op het aanrecht. Ook op TikTok werd hij geïnspireerd: daar dook steeds hetzelfde Haagse adresje van Fruitpunt op, waar ze geweldige gözleme verkopen.

In de Theresiastraat, in het Bezuidenhout, staat de fruitkiosk die naast fruit dus ook ook mega lekkere gözleme verkoopt. Rechters, advocaten en ambtenaren uit de buurt weten dat al jaren, maar dankzij TikTok schuift nu ook de rest van de stad aan voor hun gözleme.

@denhaagfm

Misschien heb je het wel gezien: de eetkraam van Abdulcebbar Can en zijn familie ging afgelopen week helemaal viraal via de TikTok van @anniekookt. Er was nog wat discussie of het nou msemen of gözleme is, maar die vraag wordt vandaag beantwoord! #msemen #gözleme #theresiastraat #denhaag #denhaagfm

♬ origineel geluid – Den Haag FM

Wat is gözleme?

Eerst even helder wat gözleme is. In Turkije gaat het om dun uitgerold deeg dat op een hete plaat wordt gebakken en gevuld is met spinazie, kaas, aardappel of gehakt. De korst blijft flinterdun en krokant, de binnenkant is zacht. Een beetje zoals bladerdeeg, maar net anders.

Gözleme met spinazie, feta en pistachenoten

In Nederland zie je bij gözleme vaak versies die worden opgerold in naan. Bij Fruitpunt geven ze er een eigen draai aan. Hier gebruiken ze geen naan, maar msemen. Dat is een Marokkaans platbrood van tarwe en gries dat met olie wordt gelamineerd, in vierkanten wordt gevouwen en op de plaat goudbruin en bladerig bakt.

Je krijgt laagjes die knisperen en ook lekker zacht zijn. Het brood wordt royaal gevuld met salade en saus, soms met hummus en spinazie.

@anniekookt

Mijn nieuwe favo werklunch. Turkse foodtruck aan de Theresiastraat in Den Haag tegenover de ah #worklunch #foodspot #denhaag #lekkereten #foodtok #foryou #fyp #voorjou #anniekookt #annieeet #eten #etenoptiktok #gozleme #turkseten

♬ origineel geluid – anniekookt

Mix van verschillende keukens

De eigenaar wil ‘zijn’ snack niet per se toespitsen op één keuken. De manier van bakken voelt Turks, het brood is onmiskenbaar Marokkaans en de vulling is terug te leiden naar het mediterrane gebied.

De eigenaar plakt er bewust geen vlag op en noemt het niet Turks of Marokkaans. Het blijft een mediterraan product dat draait om deeg, hitte, olijfolie, frisse zuren en kruiden.

Door de TikTok video’s kan het er inmiddels druk worden, met rijen die al voor de lunch ontstaan. Gelukkig zijn ze zes dagen per week open, dus er zijn genoeg momenten om langs te lopen en je gözleme te scoren.

gozleme
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.