Redactie
Redactie Inspiratie 1 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Frosé is dé trend van dit moment (+ zo maak je het zelf!)

Dé trend van deze zomer is frosé: bevroren rosé in de vorm van een slushy. Heerlijk verkoelend én makkelijk zelf te maken! 

Frosé is dus bevroren rosé, maar je kunt er veel meer van maken. Zo kun je het opleuken met extra smaakmakers als fruit (aardbei, perzik en frambozen), andere dranksoorten (vermouth, wodka) of kruiden (munt, basilicum).

Je kunt het drankje op verschillende manieren maken. Zo kun je een ijs- of slushmachine gebruiken, maar ook zonder deze apparatuur kom je een heel eind. Zolang je maar een vriezer hebt!

Zo maak je zelf frosé

Wij maakten de heerlijkheid in een blender. Maak hiervoor eerst een simpele suikersiroop door 125 gram suiker en 125 gram water in een pannetje te koken, totdat de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.

Blend de suikersiroop (iets minder kan ook, dan wordt de frosé minder zoet) met 250 gram aardbeien en 375 milliliter rosé tot een egaal geheel. Giet in een afsluitbare bak en zet deze een nachtje in de vriezer.

Check de volgende dag en als het geheel bevroren is, kun je het doorroeren met een vork. Is het te hard? Mix het dan los in een blender of keukenmachine. Serveer in een glas of beker en geniet!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.