Culy
Culy Inspiratie 12 april 2013

Foodie’s 100 beste restaurants ter wereld

Foodie, een digitaal prikbord met eten in de hoofdrol, stelde onlangs een lijst samen met de 100 beste restaurants ter wereld. In de jury zat een deel van de redactie, maar ook een aantal professionele recensenten. Opvallend is dat een groot deel van de restaurants in Parijs zit en dat verder Japan & New York de belangrijke spelers zijn in de lijst.

Helaas is ons culinaire kikkerlandje dit jaar niet vertegenwoordigd in deze mooie lijst. Hopelijk volgend jaar! Dit zijn de drie, volgens Foodie, beste restaurants ter wereld. Benieuwd naar de rest? Klik dan hier.

1. Alain Ducasse au Plaza Athenée, 25 Avenue Montaigne, Parijs

Voor de verandering geen Noma van René Redzepi op nummer één, maar het bijzonder mooie restaurant van kookgod Alain Ducasse. Hier wordt fine dining naar een hoger niveau getild met alleen de mooiste ingrediënten ter wereld. Hier is het eten net zo spectaculair als het interieur (zie foto) en is alleen al door de desserts de moeite waard.

Alain Ducasse

2. L’Ambroisie,  9 place des Vosges, Parijs

De Franse keuken wordt niet beter dan bij L’Ambroisie in Parijs, waar de duurste maaltijd ter wereld de stijl van chefs Bernard en Mathieu Pacaud reflecteert.

L'Ambroisie

3. L’Arpège, 84 rue de Varenne, Parijs

Wederom in Parijs ligt de nummer drie van de lijst, Alain Passard’s L’Arpège. In het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant spelen groenten een belangrijke rol en word je behandeld als een echte koning.

L'arpege

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Foodie’s 100 beste restaurants ter wereld
Sluiten