Redactie
Redactie Inspiratie 27 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we vandaag? Deze dobbelstenen geven het antwoord

Of je het dagelijkse aardappelen-groenten-vlees nu zat bent of gewoon even geen inspiratie hebt: de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ valt in ieder huishouden wel een paar keer per week. Daarna volgt regelmatig een lusteloos gesprek of juist een hevige discussie over de maaltijd – maar met een paar Foodie Dice-dobbelstenen is dat allemaal verleden tijd, bedachten Liz en Sarah Downey.

Met hun dobbelstenen hoef je namelijk nooit meer na te denken over wat je wilt eten als je geen inspiratie hebt. Ideaal!

Foodie Dice-dobbelstenen

Het concept is als volgt: je hebt een set dobbelstenen waarbij op de ene bijvoorbeeld verschillende soorten vlees staan, op een andere een bakwijze (grill, bakken…) en dan weer een met kruiden. Gooi ze allemaal op tafel en je weet precies wat je die avond moet (lees: mag) maken. Geen zin in? Dan gooi je gewoon nog een keer.

Het leukste is dat de combinaties binnen een set bijna altijd passen.

De dames achter Foodie Dice begonnen een campagne op Kickstarter en die was zo succesvol dat ze nu een bedrijfje uit de grond hebben gestampt. Ze verkopen inmiddels sets dobbelstenen per seizoen, per keuken én per menugang.

Zo heb je sets gespecialiseerd in Aziatische bowls, salades, desserts en paleo-maaltijden. En o ja, er zijn zelfs twee sets voor de cocktailliefhebbers onder ons.

Hoe gebruik je ze?

Dat leggen Liz en Sarah het best zelf uit:

Je hebt vijf primary dices, de basisdobbelstenen. Die gooi je alle vijf. Daarna gooi je nog een van de seizoensgebonden dobbelstenen zodat je gerecht perfect bij het seizoen van dat moment past. Zeiden we al dat het ideaal is?

Je vindt alles sets op de website van Foodie Dice, en een aantal is ook op Amazon te vinden. Laat het dobbelen maar beginnen!

Meer leuke gadgets:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.