Culy
Culy Inspiratie 26 november 2015

Eerste Michelin-sterrenlunch voor kinderen een overdonderend succes

Gisteren organiseerden foodbloggers Francesca Kookt en Smulpaapje samen met sterrenchef Niven Kunz de allereerste MichelinKids-sterrenlunch in Nederland. In minder dan 24 uur waren alle couverts in het restaurant gereserveerd en moesten tafels bijgezet worden om alle 84 gasten een plekje te geven.

Er is veel te doen rondom het initiatief ‘Kindvrije Horeca’. Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven, is de strekking. Foodbloggers Francesca van Berk (Francesca Kookt) en Susan Aretz (Smulpaapje) denken hier heel anders over.

Umami_MichelinKids_NivenKunz_Fotocredit Rinze Vegelien_95-PERSFOTO1-LR

“Het proeft naar vis!”

Aanleiding voor hen om, als tegengeluid, een bijzondere lunch te organiseren. Het resultaat: een sterrenrestaurant vol kinderen die samen met hun ouders en opa’s en oma’s genoten van een drie-gangenmenu.

Bijzonder was de beleving van de kinderen zelf. “Huh, ik heb chipjes, maar het proeft naar vis. Lekker!” riep de 6-jarige Fenna tijdens het uitserveren van de gele groenten met krab.

Niven sterrenlunch0001Niven sterrenlunch0002

Goed voorbeeld

Francesca van Berk en Susan Aretz denken erover om hier een jaarlijks terugkerende traditie van te maken, waarbij hopelijk heel veel restaurants die dag hun deuren openen voor een bijzondere kids-lunch.

Sterrenchef Niven Kunz sluit zich bij hen aan. “Op een gemiddelde zaterdagvond is het rumoeriger dan vandaag!” De initiatiefneemsters hopen dat meer restaurants laten zien dat kinderen ook bij hen welkom zijn, en lekker en gevarieerder dan het standaard kindermenu kunnen mee eten.

Met een beetje hulp van ouders die kinderen leren hoe je je van kleins af aan gedraagt in de horeca moet dat lukken. Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

Niven sterrenlunch0006

“Uit eten gaan met je kids is net zo’n leuk uitje als bijvoorbeeld een bezoek aan de film of geitenboerderij. De lunch bij Niven was een succes!” aldus Miljuschka Witzenhausen, über foodie én moeder van twee kinderen, die lekker mee-aten.

Niven sterrenlunch0003Niven sterrenlunch0004

fotografie: Rinze Vegelien

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Eerste Michelin-sterrenlunch voor kinderen een overdonderend succes
Sluiten