Redactie
Redactie Culinair nieuws 20 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Eerste macaronwinkel van Nederland opent in Amsterdam: Poptasi

Dinsdag 20 maart is het Jour du Macaron (“de dag van de macaron”), in het leven geroepen door de fameuze Franse patissier Pierre Hermé. Die dag opent in Amsterdam, midden in de Pijp, de eerste macaronwinkel: Poptasi Pastry. Hun slogan: dangerously delicious macarons.

In Frankrijk is het luxe koekje al helemaal ingeburgerd. In Nederland is de macaron aardig op weg, maar is het relatief onbekend. ‘Maar dat gaat veranderen’, aldus patissier Patrick van Drie. Hij richtte na een opleiding patisserie te hebben gevolgd in 2010 Poptasi Pastry op. ‘Je kunt eindeloos veel creativiteit in macarons kwijt, in zowel smaak, kleur als creatie’. Precies 1 jaar na de oprichting van z’n eigen patisserie bedrijfje, opent Van Drie de eerste macaron winkel in Nederland. ‘Gevaarlijk lekkere macarons’ volgens Frans recept, uit eigen patisserie keuken.

Als een van de weinigen in Nederland organiseert Poptasi Pastry in hun open keuken ook macaron workshops. Daar leer je hoe je zelf macarons kunt maken.

Dinsdag 20 maart 2012 opent de winkel aan de Gerard Doustraat 103, om precies 10.00 uur. Binnenkort gaat ook de site, www.poptasi.com, live.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.