Redactie
Redactie Drinken 3 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Tip van Mr. Vino: wijnfeest in de Parijse (!) wijngaard in Montmartre

Listig verborgen achter de Sacré-Cœur, vind je een heuse wijngaard. En niet zomaar een, maar dé wijngaard van Parijs. Jawel, Parijs kent een eigen wijngaard: Vigne du Clos Montmartre. Weliswaar niet groot (de opbrengst is zo’n 400 flessen per jaar), maar niet minder fraai gelegen: tussen Rue des Saules en Rue Saint Vincent.

Onze Mr. Vino vertelt: “Hoe de wijn er smaakt, weet ik helaas niet. Wat ik wel weet, is dat er elk jaar een spectaculair wijnfeest wordt gehouden. Om precies te zijn tijdens de oogstweek, en dat is dit jaar van 9 tot en met 13 oktober. En dat is zeker iets om te bezoeken. In de wijk Montmartre dus, ook wel La Butte genoemd (de Heuvel).

Een bonte verzameling van activiteiten vinden er in die periode plaats. Van buurtborrels, speciale menu’s in alleraardigste restaurantjes, brunches, wijnproeverijtjes, diverse exposities tot een echt Grand Defilé op zondag. Een aanrader als je van plan bent om in die periode af te reizen naar Parijs! En oja, de flessen worden te zijner tijd geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel.”

Meer weten? Check dan de speciale website: www.fetedesvendangesdemontmartre.com.

Santé.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.