Redactie
Redactie Drinken 11 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

Gourmet koffie in een handomdraai met The Coffeebrewer

Met de Coffeebrewer van Grower’s Cup bereid je in vijf minuten een halve liter smakelijke aromatische koffie. En dat zonder een duur en chique apparaat!

door Rosa Rolvink

Deze uitvinding is het best te omschrijven als een cafetière voor eenmalig gebruik. Een cafetière is een glazen pot inclusief metalen filter, waarin je handmatig heet water giet op grof gemalen koffie. In plaats van een glazen pot bestaat de Coffeebrewer uit een zak met een filtergedeelte. De filter is zo ontworpen dat alle natuurlijke oliën en smaken van de koffie behouden blijven. Dit zorgt voor een rijke smaak.

Wanneer je ongeveer anderhalve kop koffie hebt uitgeschonken, stopt het koffiezetproces. Dit betekent dat de koffie in de zak niet bitter wordt, zodat je nog een smaakvol tweede kopje in kan schenken. Op de onderstaande afbeelding zie je hoe je in drie stappen 3 bakjes koffie zet.

open_brew_serve

1. Open de bovenkant, trek de rode strook weg en vouw de bodem uit.

2. Giet 0.5 liter heet water in het pak en sluit de bovenkant af. Wacht 5 a 6 minuten.

3. Serveer de koffie bij voorkeur in een brede kop (voorkomt morsen) en geniet!

Deze koffie in zak is gemakkelijk mee te nemen, dus een must-have als je nog gaat kamperen deze zomer…

6945233202_5e6f62bf04

De koffie in de Coffeebrewer is van hoge kwaliteit. De koffiebessen zijn met de hand geplukt en in kleine hoeveelheden geroosterd. Grower’s cup maakt geen gebruik van mengsels zoals je vaak bij filterkoffie tegenkomt. Net als bij wijn gebruikelijk is, verwerken ze alleen de oogst uit een bepaalde streek tot een puur eindproduct.

De koffie komt van kleinschalige koffieboeren of kleine coöperaties. Grower’s Cup koffiesoorten hebben het keurmerk ecologisch en/of fairtrade. Met de Coffeebrewer haal je dus letterlijk en figuurlijk zuivere koffie in huis!

Zin gekregen in zo’n vers en puur bakje koffie? Kijk dan eens op: growerscup.com of coffeebrewer.nl.

1881-2507

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.