Redactie
Redactie Drinken 6 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Sauvignon Blanc Day: daar moet op gedronken worden!

Vandaag, 6 mei, is het internationale Sauvignon Blanc Day. Daar moet op gedronken worden! Onze Mr. Vino geeft je tips én wijnsuggesties.

Sauvignon Blanc, een van oorsprong Frans druivenras, is eigenlijk verantwoordelijk voor de ontdekking van Nieuw-Zeeland als wijnland. Om dit te vieren wordt er jaarlijks Sauvignon Blanc Day gevierd en dit jaar op 6 mei. Nu vind ik dat er elke dag wel wat te vieren moet zijn, dus waarom niet vanwege een druif?

En nu we het toch over de Sauvignon Blanc hebben: het is een druif die op vele plaatsen in de wereld wordt verbouwd. Oorspronkelijk dus in Frankrijk, waar beroemde wijnen als Sancerre en Pouilly-Fumé zorgen voor frisse, knisperende wijnen. Meer betaalbaar is bijvoorbeeld, ook uit de Loirestreek, de Ackerman Touraine (een aanrader, € 7,99 bij Mitra).

Apart, en daarmee bedoel ik prima drinkbaar uit een onbekend gebied, is de Sauvignon Blanc uit Slovenië: Verus (te koop bij Grapedristrict voor € 10,99). Ik geef hem als tip, omdat deze wijn de Sauvignon-wereld van Frankrijk combineert met de Sauvignon-wereld van Nieuw-Zeeland.

En dit is weer een mooi bruggetje naar Nieuw-Zeeland. Meer specifiek het gebied Marlborough waar de zon vaak schijnt. En deze druif zorgt voor meer volle, zeg maar meer sappige wijnen.

Bron: Facebook

Mijn tip: De Sauvignon Blanc van Staete Landt, genaamd “Annabel”. Gemaakt door de Nederlandse wijnmaker Ruud Maasdam en te koop bij wijnkoperij Okhuysen voor € 14,50. Niet echt goedkoop, maar zeker wel de moeite waard.

Dus zet op 6 mei de Sauvignon Blanc in het zonnetje én in de koelkast. Bij voorkeur uit het land dat er als wijnland groot mee is geworden: Nieuw-Zeeland. En deel je proefmoment op social media met #Sauvblanc. Oja, een frisse zomerse salade of een gegrild stukje vis complementeren het proefmoment.

Santé.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.