Redactie
Redactie Drinken 15 mrt 2012
Leestijd: 2 minuten

Mr. Vino test: Wijnshaker app

Met Mr. Vino heeft Culy een eigen wijnkenner in huis. Regelmatig zal hij jullie verblijden met de laatste trends op wijngebied, geeft hij tips & trucs hoe wijn te drinken én te combineren met gerechten. In dit artikel test hij een nieuwe iPhone app: Wijnshaker app 2012.

De Wijnshaker is kortgezegd een wijnapp die location based advies geeft. Handig als je in een wijnwinkel of supermarkt staat en kiezen moeilijk is. Gebruik is eenvoudig: simpel schudden met je iPhone en je ontvangt wijnsuggesties en proefnotities van de wijnen die daar te koop zijn. Bovendien kan de app via Google maps de weg wijzen naar een van de dichtstbijzijnde wijnwinkels. Niet vernieuwend, maar wel handig.

Ook kun je als gebruiker je eigen voorkeuren instellen, zijn er meerdere zoekopties en kun je ervaringen delen via social media.

mzl.dhbaqcts.320x480-75mzl.nmihxhii.320x480-75

Deze gratis app bevat informatie over een groot aantal wijnen en de proefnotities zijn helder en leuk verwoord. Wel jammer dat daarbij de kritische noot ontbreekt, maar zonder twijfel een prima aanvulling op de vaak summiere info op de fles zelf.

Tegen meerprijs kun je honderden sterwijnen, bubbelwijnen en proefnotities van Hubrecht Duijker toevoegen aan je app. Weliswaar een verrijking, maar of dit het geld waard is (vanaf € 2,39 per in-app), is een persoonlijke afweging. Ook als in-app toe te voegen is een wijncursus met ruim 350 meerkeuze vragen. De vragen zijn leuk opgesteld en gevarieerd. Het test je wijnkennis, waarbij een zekere basiskennis wel handig is (tenminste als je de vragen goed wilt beantwoorden; overigens is er ook niets mis met het bij spijkeren van je kennis).

Kortom: een praktische en leuke app, ook zonder de betaalde uitbreidingen. Persoonlijk vind ik het jammer dat suggesties voor wijn- spijscombinaties ontbreken. Maar dat geeft mij ruimte om op Culy de geïnteresseerde bezoeker daarmee te blijven boeien en te inspireren ;-)

mzl.bkncbflv.320x480-75mzl.dfhenvas.320x480-75mzl.unaqgbsw.320x480-75

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.