Redactie
Redactie Boodschappen 1 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Mr. Vino shopt wijn bij de supermarkt

Tegenwoordig kun je overal wijn kopen. Slijterijen, groothandel, speciale websites, bij de boer thuis (in Nederland of tijdens vakantie) én uiteraard bij de supermarkt. Mr. Vino maakt van alle mogelijkheden gebruik.

Immers, een wijn uit de supermarkt is per definitie echt niet slechter dan een wijn bij een slijter. Zo dronk ik onlangs een Condrieu (gemaakt van mijn lievelingsdruif de Viognier) van een slordige 40 euro, gekocht bij een erkende slijter.

Maar ik moest bekennen dat het met zorg ingeschonken glas niet de moeite van een tweede glas waard was. Daarna genoot ik van een Viognier uit Nieuw-Zeeland, gekocht bij… een bekende super.

Op onderzoek!

Dus toen ik medio juni las dat de PLUS voor de derde keer verkozen is tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland (aldus een onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen onder duizend consumenten), vond ik het de hoogste tijd voor een nader onderzoek(je).

Zo brengt deze supermarkt onder eigen label een verdienstelijke huiswijn uit: de biologische Tempranillo. Meestal proef je bij wijnen gemaakt van de Spaanse druif Tempranillo wel wat tannines (ietwat wrang), maar hier drink je voor vier en een halve euro een soepele rode wijn. Gewoon lekker bij een mals stuk vlees zonder poespas.

Lekker bij de BBQ

Voor zes euro vond ik de Mas du Petit (ook biologisch) uit het vlakke land bij de rivier de Rhône (Frankrijk). Rhône wijnen zijn over het algemeen rond, vol, best veel alcohol en heerlijk bij de open haard. Deze is gewoon lekker sappig en heerlijk bij de BBQ (waarbij het vlees best gemarineerd mag zijn). Kan -ie makkelijk aan, die Mas du Petit.

Voordat de barbecue op temperatuur is, kan het wachten worden opgeleukt met een eerlijk glas witte wijn. Dan stel ik voor om daarvoor de Blanc de l’Horte te gebruiken (5 en een halve euro). Gemaakt van de druiven Sauvignon Blanc en Chardonnay, geeft dit een frisse witte wijn. Met in de smaak iets van citrus hetgeen de eetlust mooi opwekt. Verwacht geen lange afdronk, wel de behoefte aan nog een slok.

Prima wijnen voor dito prijzen

Eigenlijk heb ik niks met prijzen en verkiezingen (Médailles d’Or, WijnWebWinkelVerkiezing, de Beste Huiswijn, etc. etc.). Dus ook niet met de Beste Wijnsupermarkt. Gewoon blijven proeven en blijven genieten, is mijn credo. En afgaan op je eigen smaak en voorkeuren.

Santé.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.