Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Drinken 17 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

3 toffe kerstbiertjes van Nederlandse brouwers

Bij kerst hoort natuurlijk éigenlijk een overvloed aan drank. Traditioneel gaan we massaal aan de wijn, maar wat dacht je van een speciaal kerstbiertje? Een aantal Nederlandse brouwerijen brengt deze kerst hele toffe kerstbieren uit.

Leuk om cadeau te geven aan een bier-loving vriend of vriendin of om zelf mee te proosten natuurlijk. Check ook even de tips van Mark van Hopperbier.nl om bier te combineren met je kerstdiner.

Klaas van Kaapse Brouwers

De Kaapse Brouwers – uit Rotterdam – geven hun bieren altijd de naam van een persoon. Logisch dus dat hun kerstbier werd vernoemd naar het ultieme kerstfiguur: de kerstman (Santa Claus of in dit geval dus Klaas).

Het is een sterk (9,8 procent!), donker bier met een zoetje. Volgens de brouwers past het perfect bij gebraden rosbief of pompoen. Dat biedt perspectieven voor het kerstmenu!

Onder andere te koop in de Bottleshop van Kaapse Brouwers in de Fenix Food Factory in Rotterdam. Check ook andere verkooppunten.

Lekker gezellig van Oedipus Brewing x Anchor Brewing Company

Oedipus en Anchor Brewing Company (een brouwerij uit San Francisco) zorgen voor een gezellige kerst met hun kerstbiertje ‘Lekker gezellig’. Dit bier is bruin en lekker kruidig: je proeft gember, jeneverbessen, kruidnagel en kaneel. Bevat 6,5 procent alcohol.

Onder andere koop via biernavigatie.nl.

Pine & Needles van Brouwerij het Uiltje en Sori Brewing

Bier met de geur en smaak van een kerstboom… klinkt gek, maar ook heel intrigerend. Want: hoe smaakt een kerstboom?

Het Uiltje brouwde in samenwerking met Sori Brewing – een brouwerij uit Estland – een American Strong Ale met veel hop en een fikse scheut alcohol: maar liefst 8,4 procent. Met kerst moet er immers goed gedronken worden.

Onder andere te bestellen bij biernavigatie.nl.

kerstbieren Het Uiltje

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.