Redactie
Redactie Drinken 22 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Het wijn-condoom: is dit dé oplossing voor al je geopende wijnflessen?

Iedere wijndrinker kent het probleem geheid: je fles is geopend, en als je hem verstandig weg wilt zetten past de kurk er gek genoeg niet meer in. Er bestaan al rubberen kurken zoals bijvoorbeeld die van VacuVin, maar wat er nu toch op de markt is gebracht… Een heus wijn-condoom! 

Mitchell Strahan en zijn moeder werden er gek van. Elke keer weer het geruzie met de kurk en je wijnfles, en als de kurk al paste, dan was de koelkast weer niet groot genoeg. Ze raakten vastbesloten om er iets op te vinden, en het (tikje dubieuze) wijn-condoom is het resultaat.

Een wijn-wat?! Ja, een wijn-condoom. Dit handige stukje rubber zal in de toekomst je openstaande wijnflessen beschermen tegen zuurstof en stof, en voorkomt geruzie met gebruikte kurken. Het is de bedoeling dat je de rubbertjes 1 à 2 keer zal kunnen gebruiken, en ze zullen in pakjes van 10 of 25 worden verkocht. Daarnaast kun je ze gebruiken voor zowel wijnflessen als bierflesjes.

Vanzelfsprekend zijn ze wel even anders dan de reguliere condooms, en worden ze gemaakt door een bedrijf gespecialiseerd in rubberproducten in de voedselindustrie. Hoeveel ze gaan kosten is nog niet bekend.

Momenteel zijn de condooms nog niet in de productie, maar kan je het plan wel steunen door een donatie te doen via Kickstarter. En geef je een donatie van $7,- of meer, dan krijg je gegarandeerd een pakje thuis gestuurd wanneer het streefbedrag is behaald.

Wijn condoom2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.