Redactie
Redactie Drinken 6 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Ferran Adrià veilt 8807 topwijnen uit wijnkelder van elBulli

Op 30 juli 2011 sloot elBulli, het Spaanse 3-sterrenrestaurant van meesterkok Ferran Adrià, haar deuren na jarenlang tot het beste restaurant ter wereld te zijn verkozen. Anderhalf jaar later heeft de kok besloten zijn wijnkelder onder het restaurant, met 8807 flessen van de beste wijnen, te verkopen.

Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de elBulli Foundation om daarmee onderzoek te doen naar culinaire innovaties. Uiteindelijk legt hij deze vast in zijn online culinaire databank laBulliPedia, de culinaire versie van Wikipedia van Ferran. Mocht je nu beginnen agressief te zoeken naar BulliPedia: stop maar. Het project zou naar verwachting oktober dit jaar online komen, maar is helaas nog steeds niet ‘in de lucht’.

De collectie is niet mis: zo vinden we er een Le Montrachet uit 1989 van Domaine de La Romanée-Conti die voor € 3745 onder de hamer moet gaan. De veiling zal op 3 april in HongKong en 26 april in New York City plaatsvinden. De veiling wordt uitgevoerd door Sotheby’s.

De complete lijst:

El Bulli Wine

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.