Redactie
Redactie Inspiratie 5 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

5 x heerlijke oliën die elk gerecht net dat beetje extra geven

Een gerecht kan nog zo lekker zijn, maar soms heeft het gewoon net dat beetje extra nodig. Deze 5 oliën fleuren elk gerecht op en maken van een lekker gerecht, een fantastisch gerecht. Het zijn namelijk de kleine accenten die het verschil maken.

Hoewel de meeste oliën bij de supermarkt te koop zijn, geven wij toch de voorkeur aan speciaalzaken als Oil & Vinegar of Meeuwis & Zn. in Amsterdam. Hier kunnen ze je het beste advies geven en weet je precies wat je koopt.

Extra vierge olijfolie: gebruik de beste die je hebt of gebruik een wat meer ongewone variant, zoals gerookte olijfolie. Sprenkel de olie over reeds bereide vis, salades of als dip met een beetje fleur de sel bij vers brood.

– Avocado-olie: wellicht niet de bekendste, maar zeker niet minder lekker. Sprenkel een klein beetje van de olie over je zwarte bonensoep of tomatensalade. De heerlijke, subtiele notensmaak past het hier perfect bij en is ook nog eens goed voor je hart.

Zit er geen goede speciaalzaak bij jou in de buurt? Geen nood, hier koop je heel makkelijk online avocado-olie, en nog veel meer soorten.

– Walnootolie: heerlijk bij pure smaken, bijvoorbeeld bij paddestoelen of een fijne groentesoep, maar ook lekker bij een salade met kaas.

– Pompoenpitolie: een bijzondere olie met een prachtige, diepgroene kleur en nootachtige smaak. Heerlijk over tomaten- of geroosterde paprikasoep.

– Truffelolie: de zwarte diamant uit de keuken is favoriet bij menigeen en mag niet missen in je voorraadkast. Sprenkel een heel klein beetje over een mooi stuk biefstuk of entrecote, of voeg een beetje luxe aan je soep toe. Weet wel dat er in vrijwel alle truffelolie absoluut geen echte truffel zit – vaak slechts een aroma. Helaas.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.