Redactie
Redactie Drinken 2 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Drie hippe zomerdrankjes uit Londen

Als het neerkomt op cocktails en andere hippe drankjes, is Londen the place to be. Daarom vandaag: drie cocktails die volgens GQ Magazine de wereld gaan veroveren.

StellaCello

Een nieuwe variant op de klassieke limoncello, genaamd StellaCello of pompelmocello. Hierbij wordt de citroen vervangen door bitterzoete grapefruits. De likeur wordt geserveerd met een droge prosecco en deze combinatie gaat schuil onder de naam StellaSpritz.

StellaCello wordt momenteel alleen nog maar bij Borough Wines en Forge & Co in Londen geschonken.

1238221_435409503246995_745003500_n

Spiced Negroni

De afgelopen jaren is de Negroni cocktail een bekende geworden in Britse cocktailbars. Dit drankje maak je door één deel gin, één deel rode vermouth en één deel Campari te mengen. en te garneren met een stukje sinaasappelschil. Lekker, maar de mensen achter The Modern Pantry vonden het niet genoeg.

In samenwerking met de bedenkers van Sacred Gin ontwikkelden ze de spiced Negroni. Door het gebruik van Punt e Mes (een Italiaanse, meer bittere vermouth) in plaats van Martini Rosso en de toevoeging van Perzische specerijen en kurkuma wordt de cocktail een stuk spannender en krachtiger van smaak. Vervolgens wordt hij getopt met een scheutje Aperol en een stukje bloedsinaasappelschil.

Kamm & Sons

Kamm & Sons is een Brits aperitief op smaak gebracht door 45 plantaardige ingrediënten. De smaak is fris en bitter tegelijk, met een kruidige, maar ook citrusachtige smaak. Aangeraden wordt om het te serveren met Fever Tree bitter lemon om er zo een Kamm’s Bitter Lemon van te maken.

Zelf maken? Helaas is Kamm’s nog niet in Nederland verkrijgbaar. Een lekker alternatief is de welbekende gin tonic.

Aperitif-01-GQ-19Jun14_pr_b_592x888

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.