Redactie
Redactie Drinken 25 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

De leukste wijnfestivals deze zomer

In Frankrijk heb je de hele zomer door in elke streek wel een wijnfeest. Soms zelfs in elk dorp één! In Nederland speelt het helaas ietsje minder, maar toch zijn er een aantal wijnfestivals te noemen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek
www.nederlandsewijnfeesten.nl

Op 23, 24, 25 september 2016 kun je genieten van een wijnmarkt, workshops, proeverijen en bijpassende gerechten op de wijnfeesten in Groesbeek.

Chateau voor Buren
www.chateauvoorburen.nl

Op zondag 28 augustus 2016 kun je tijdens Chateau voor Buren kennis maken met de wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en ver daarbuiten. Tip: koop voor € 10,- een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Hiermee kun je bij de verschillende stands wijn proeven.

Festival DORST
www.festival-dorst.nl

Van de makers van TREK is er in het weekend van 26 augustus de dorstige tegenhanger in Den Bosch, waarbij speciaalbieren en bijzondere wijnen centraal staan. Het hele weekend kun je proeven, leren, beleven en ervaren van ruim 70 wijnen en natuurlijk genoeg eten van de bekende foodtrucks.

PortFestival
www.portrebels.nl

Mocht je nu niet van wijn, maar wel van port houden: check dan PortFestival op zondag 28 augustus. Op het heerlijke buitenterrein BRET bij Station Sloterdijk in Amsterdam drink je de lekkerste port(cocktails) met fijne muziekjes op de achtergrond.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.