Redactie
Redactie Drinken 24 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

De cocktail trends voor 2014 volgens topbartender Ivar de Lange

Nederlands beste bartender Ivar de Lange presenteert dé cocktail trends voor 2014. Wat kunnen we dit jaar verwachten in ons cocktailglas?

1. “Cocktail Extravaganza. Er wordt meer buiten het glas gewerkt. Weg met het Nederlandse conservatisme en calvinisme, ook de bartenders mogen dit jaar grote garneringen gebruiken. Out of the Box glaswerk en cocktails op plateau’s met extravagante garneringen, zullen we steeds meer gaan zien.”

Een cocktail met een cheeseburger on the side bij Anvil Pub in Dallas, Texas

2. “Bier in cocktails. Een kolfje naar onze hand. Met de rijke Nederlandse biertraditie, en de experts uit België om de hoek, kan de bartender de mooiste creaties maken. Ook het thuis gebrouwen bier en de speciale biertjes van de kleine brouwerijen zal je steeds vaker in cocktails terugzien in 2014. Ideaal ook voor de Nederlandse man, kunnen ze cocktails drinken, zonder van hun wekelijkse biertje af te stappen!”

3. “De keuken in de cocktail. 2014 wordt het jaar van groente en vleesreducties in de cocktail. Waar 2013 nog het jaar van de Gin & Tonic was, wordt 2014 het jaar van de Bloody Mary. De bartender brengt een bezoek aan de keuken en neemt daarbij alles mee wat hij vinden kan. Dit verwerkt tot bouillons, vleesreducties, groente shrubs en -sorbets. De slowjuicer gaat tot de standaarduitzet van iedere cocktailbar behoren!”

Bron: Flickr

4. “Foodpairing. Naast dat de bartender in de keuken snuffelt naar ingrediënten, zal hij ook vaker de samenwerking met de chef zoeken. De wijn-spijs combinatie is al jaren populair, in 2014 zal eindelijk ook de cocktail-spijs combinatie hoogtij gaan vieren. De onuitputtelijke mogelijkheden van de cocktail zullen erkend worden en bij ieder gerechtje, zal een perfect passende cocktail bedacht worden!”

De favoriete cocktail hotspots van Ivar:

Ivar de Lange vind je zelf in café Demain in Nijmegen of in één van zijn favoriete bars:

Door 74, Amsterdam
Tales & Spirits, Amsterdam
Dvars, Amsterdam
Mr. Mofongo, Groningen

Over Ivar

Ivar de Lange versloeg in 2013 meer dan 70 Nederlandse kandidaten alvorens hij naar de West Europese finales van World Class vertrok. Een bloedstollende finale waarin de kandidaten de strijd met elkaar aangingen met drie verschillende cocktail uitdagingen. Ivar de Lange werd de winnaar van deze finale.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.