Redactie
Redactie Drinken 15 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

De 5 duurste koffiesoorten ter wereld

Koffie drinken we (bijna) allemaal. Maar deze soorten zijn wel erg bijzonder; het zijn namelijk de 5 duurste koffiesoorten ter wereld. Wauw!

1. Kopi Luwak: tussen de €90,- en €450,- per 500 gram
Kopi Luwak is de meest luxueuze en duurste koffie ter wereld. ‘Kopi’ betekent koffie in het Indonesisch en ‘Luwak’ is een Indonesisch diersoort die rauwe rode koffiebessen eet. De Luwak kan de bonen die in de koffiebessen zitten niet verteren, waardoor het dier de bonen afscheidt. De afscheiding is vervolgens de basis van deze vreemde, maar fantastische koffie. Je hoeft niet perse naar Indonesië om de koffie te proeven, want het is wereldwijd verkrijgbaar. In Indonesië is de koffie natuurlijk wel een stuk goedkoper dan in andere landen.

2. La Esmeralda: €80,- per 500 gram
Deze moeilijk te vinden koffie staat vooral bekend als de ‘Esmeralda Special’. Het is waarschijnlijk de meest pure vorm van koffie die te vinden is met een ultieme smaak. De koffie is afkomstig van een unieke boerderij, genaamd de Esmeralda Jaramillo boerderij, en ligt in de bergen van West-Panama. De smaak is het resultaat van het koude klimaat, het waakzaam oogsten en ingenieuze verwerking. Er worden maar 100 zakken per oogst geproduceerd, maar als je deze koffie bemachtigt, zul je vanaf de eerste slok verslaafd zijn.

3. St. Helena Coffee: €60,- per 500 gram
Deze koffie is afkomstig van het kleine eiland St. Helena, gelegen in de Zuid-Atlantische Oceaan. Het is een bergachtig, subtropisch eiland en is 75 vierkante kilometer groot. De koffie is gemaakt van de ‘Green Tipped Bourbon Arabica’ boon die alleen op dit eiland groeit. Deze boon is zeer kwetsbaar en moet dan ook voorzichtig worden geoogst. Ook de verwerking gebeurt hierdoor erg zorgvuldig om alle onderscheidende kenmerken van deze koffie te behouden. De koffie heeft een unieke geur en een zeer aangename fruitige smaak.

4. Fazenda Santa Ines Coffee: €40,- per 500 gram
Deze koffie komt uit Minas Gerais in Brazilië. De koffie wordt op de Fazenda Santa Ines boederij nog steeds op ambachtelijke wijze geproduceerd. Er komen geen geautomatiseerde processen bij kijken. De bekendheid heeft de koffie te danken aan zijn uitmuntende kwaliteit, smaak en uniciteit. De smaak kenmerkt de zoetigheid van karamel en gele bessen.

5. Blue Mountain Coffee: €35,- per 500 gram
Deze koffie wordt geteeld op de oostelijke rand van de prachtige Blue Mountains in Jamaica en is ‘s werelds meest geliefde koffie. Waar deze koffie het bekendst om staat is zijn milde smaak die bitterheid mist. Tevens zijn deze bonen de basis van de koffielikeur Tia Maria.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.