Redactie
Redactie Drinken 12 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

De 12 meest bizarre shotjes ter wereld

Lekker experimenteren met nieuwe smaakcombinaties voor shotjes, we doen het allemaal wel eens. Of je van deze bizarre shotjes vrolijker wordt vragen wij ons echter af… Leuk ter inspiratie, geen aanrader om daadwerkelijk uit te proberen!

1. Naga Chilli Wodka

Deze wodka is officieel de heetste wodka ter wereld door de toevoeging van chilipeper en het alcoholpercentage van 40(!)%. Voor de echte diehards dus.

2. De Flaming Lamborghini

Dit gevaarlijke alcoholische torentje wordt ook wel ‘The Waterfall’ genoemd. De ingrediënten? Éen shot kahlua, één shot Bailey’s Irish Cream, één shot Blue Caracao en als laatste een shotje Sambuca.

3. Scorpion Wodka

Deze unieke wodka is verkrijgbaar als shot van 70ml of als fles van 250ml. De schorpioen (!) schijnt het geheel een bijzondere houtachtige smaak te geven… Wij slaan hem even over.

4. De Eggermeister Shot

Men neme: Jägermeister en een gepekeld eitje. Snijd de bovenkant van het eitje eraf en haal de dooier eruit. Doe een half shotje Jägermeister in een glaasje, plaats het ei erin en vul het ei verder met de alcohol… Wie durft?

6. Eggjager bomb

Ook met ei, maar dan anders.

7. Pop Rocks flaming shot

Ook met snoep kun je een shotje opleuken. In dit shotje gaat knettersnoep (ken je het nog?), siroop, granaatappelsap en gin. Zet even in het licht en zie daar: een te gek glow-in-the-dark-effect. Bekijk het filmpje voor instructies!

8. Tapeworm Shot

Mayonaise, wodka, peper… don’t try this at home. 

9. Flaming Dr. Pepper Shot

Het meest simpele (maar wel vurige) shotje uit het rijtje met amarettolikeur, rum en bier.

10. Backdraft Shot

Het filmpje zegt waarschijnlijk genoeg… niet aan te raden!

11. New Jersey Turnpike Shot

Zonder twijfel de meest bizarre creatie uit het rijtje: een shotje met de inhoud van het vaatdoekje van de barman.. Bah!

12. Hot Mexican Hooker Shot

Bijna net zo bizar als nummer 11 en waarschijnlijk ook net zo onsmakelijk. In dit shotje gaat een flinke scheut tabasco en het sap uit een blikje tonijn.

Voor al deze shotjes geldt overigens: don’t try this at home. Mocht je toch nieuwsgierig zijn en een recept willen proberen, dan zijn we erg benieuwd naar je ervaringen. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.