Redactie
Redactie Drinken 30 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Aguas frescas: verfrissende drankjes voor op een zomerse dag

Aguas frescas zijn verfrissende, non-alcoholische drankjes die je vooral tegenkomt in Mexico, Midden-Amerika en de Caraïben. En met de zomer voor de deur kunnen we natuurlijk niet wáchten om deze Caribische drankjes naar Nederland te halen.

In haar puurste vorm wordt agua fresca gemaakt van vers fruit met water en limoensap. Superfris en heel makkelijk te maken door de ingrediënten in een blender tot een limonade te mixen. Maak de agua fresca nóg lekkerder door er kruiden als munt en basilicum aan toe te voegen.

Doe de agua fresca in kannen en serveer het bij de barbecue of in het park bij een picknick, als verfrissend én non-alcoholisch drankje. Cheers!

Zelf maken!

Over de hele wereld kom je aguas frescas in vele soorten tegen. Er is dus ook niet één juist recept. Agua fresca maak je precies zoals jij het lekker vindt. Voor inspiratie kijk je hier, hier en hier.

Wel een goede tip: zorg dat het fruit dat je gebruikt in het seizoen is en dus lekker zoet en sappig is. Dan wordt je zomerse drank het allerlekkerste. Onze favoriete aguas frescas maken we met watermeloen, mango of ananas.

En wil je de drank toch nog iets zoeter maken? Dan kan je natuurlijk altijd een beetje honing of agavesiroop aan de blender toevoegen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.