Redactie
Redactie Inspiratie 12 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Door deze 3 tips wordt je kip sneller gaar

Een stukje kip kan heerlijk zijn, maar als je maar weinig tijd hebt of gewoonweg snel klaar wilt zijn is het niet de meest ideale optie. Hoe je ervoor zorgt dat je stukje kip sneller gaart? Wij geven je drie handige tips

1. Bakken zonder bot
Hoewel kip met bot vaak een stuk minder snel droog wordt, zorgt het bot er ook voor dat het langer duurt voordat het vlees gaar is. Gebruik dus het liefst kip zonder bot, bijvoorbeeld kipfilet of kippendijen, voor een sneller resultaat.

2. Gelijke dikte
Met name kipfilets, maar ook kippendijen, zijn niet overal even dik. Hierdoor gaart het vlees niet geleidelijk, maar dit kun je verhelpen door het vlees in te snijden. Deze techniek wordt in het Engels butterflying genoemd, omdat je de filets als een vlinder open klapt. Kijk hier hoe je dit doet.

Bang dat het zal mislukken? Plet dan voorzichtig het vlees met behulp van een speciaal vleeshamertje, een deegroller of glazen pot. Bedek de kip wel van tevoren met plastic folie.

3. Deksel op de pan
Tot slot de makkelijkste van allemaal: leg tijdens het bakken een deksel op de pan. Hierdoor blijft de warmte in de pan en wordt het kippenvlees automatisch sneller gaar.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Door deze 3 tips wordt je kip sneller gaar
Sluiten