Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dolly Parton heeft een winterse soep bedacht en mensen zijn laaiend enthousiast

Je kunt niet níet van haar houden: stiekem willen we allemaal een beetje Dolly Parton zijn. En als Dolly Parton dan ook nog eens soep maakt, moeten we uiteraard weten wat erin zit en hoe we die zelf kunnen maken. Dat dachten meer mensen, aangezien mensen laaiend enthousiast zijn over Dolly’s ‘Stampede soup’.

Wat blijkt: ze kan zingen, schrijven én koken.

Alles wat je wil weten over de signature soep van Dolly Parton

Bij Culy zijn we van alle markten thuis. We duiken de eigen keuken in om de meest ingewikkelde keukens eigen te maken en verdiepen ons in achtergronden van ingrediënten en gerechten. Maar er zijn van die nieuwsfeitjes die ons gewoon instant gelukkig maken en achterover doen leunen. Het zal je niet verbazen, maar een soep van Dolly Parton is er een van.

Iconische soep

Ze heeft talloze boeken op haar naam staan, grootse filmrollen gespeeld, een arsenaal aan hits gecreëerd en jawel, een eigen themapark. Er zijn maar weinig mensen met een soortgelijk cv. Ook op dat cv: Dolly Parton’s Stampede: een soort veredelde dinnershow met elk showelement denkbaar. Wat blijkt: mensen gaan net zo graag voor Dolly’s soep naar deze show, als voor Dolly zelf. Bezoekers die het eenmaal geproefd hebben raken er niet over uitgepraat: wat zit er toch in die soep?

Dolly Parton’s nostalgische soep

Onze collega’s van The Kitchn gingen op onderzoek uit en werden blij verrast: de romige groentesoep kost nog geen 20 minuten om te maken, maar blijkt zo onovertroffen lekker te zijn, iets wat ook zij stiekem niet zagen aankomen. De ingrediënten? Gedroogde smaakmakers als knoflook- en uienpoeder, maar ook boter, bloem, kippenbouillon en een mix van verschillende groenten. Dolly bewijst maar weer eens: zelfs van niets (want, laten we eerlijk wezen) kan ze iets indrukwekkends maken.

Meer winterse soepen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.