Redactie
Redactie Inspiratie 14 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

DIY: laat je eigen avocadoboompje groeien

Van avocado’s kunnen we maar geen genoeg van krijgen! Dus waarom niet je elke avocadoboompje laten groeien? Het kost misschien wat tijd en aandacht, maar dan heb je wel je eigen avocado’s! 

Wat heb je nodig voor een DIY avocadoboompje

– Pit van een avocado
– 4 tandenstokers
– Glas water
– Pot met tuinaarde

Was de pit van de avocado goed. Steek dan de vier tandenstokers horizontaal in de pit. Hang de pit in een glas water, met de zware (niet-puntige) onderkant naar beneden. Zorg ervoor dat ongeveer 3 centimeter van de pit in het water hangt.

Zet het glas niet direct in het zonlicht en vul het water zo nu en dan bij. Na twee tot zes weken komen er als het goed is enkele wortels uit de pit en gaat de stengel ontkiemen. Wanneer de stam 15 tot 18 centimeter lang is, knip dan dan stam bij, tot 8 centimeter. Hierna gaat de stengel als het goed is weer groeien en komen er bladeren aan.

Plant dan de pit in een pot met aarde, maar de helft van de pit moet wel boven de aarde uitkomen. Geef de plant om de dag een beetje water, de grond moet vochtig blijven, maar zeker niet doorweekt. Zet de plant op een plek waar het wel genoeg zonlicht krijgt, maar niet direct in het licht.

Als de plant tot 30 centimeter lang is, knip dan de stengel weer af naar 15 centimeter. Hierdoor komen er nieuwe takken. Blijf de plant genoeg water geven.


Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.