Redactie
Redactie Inspiratie 14 mei 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt: workshop foodstyling en -fotografie

Op een zonnige zaterdag toog Culy’s Monique naar Nootdorp, onder de rook van Den Haag, voor een workshop foodstyling en -fotografie speciaal voor bloggers. Deze workshop werd gegeven door foodfotografe Simone van den Berg (freshfoodphotos.comjunglefrog.com) en foodstyliste Alexandra Schijf (alexstyling.nl).

Foto’s van je eten maken is natuurlijk een trend; maar een snel twitpicje of Instagram foto is natuurlijk wat te simpel voor (ervaren) foodbloggers. Meer weten van fotografie is daarom een pre, maar ook kennis van styling brengt een culinair blogger verder. Hoe je gerecht zo mooi mogelijk op een foto te krijgen, dat is wat je leert tijdens deze workshop. Qua belichting, kleurgebruik en techniek (een spiegelreflexcamera blijkt toch wel echt een musthave), maar zeker ook qua compositie (waar staat wat?) en styling (props zoals servies, bestek, kleedjes, servetten, enzovoorts).

Simone fotografeert een (lastige!) spinaziesoep

Tijdens de workshop nemen Simone en Alexandra alle tijd voor je, en delen ze zowel groepsgewijs als individueel tips & trucs uit. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een camera (spiegelreflex is top, maar een compact camera mag ook), de rest wordt door de dames geregeld. Zo kregen wij vier gerechten voorgeschoteld die we in groepjes van 2 of 3 gingen fotograferen. Bij elk gerecht denk je na over de styling (op welk bord fotograferen we deze taart? Leggen we er een tafelkleed onder? Wel of geen vork?) en ga je daarna aan de slag met het fotograferen.

IMG_2666

Alvast even oefenen tijdens de lunch…

Een absolute aanrader voor iedereen die van eten & fotograferen houdt, en goedgelukte gerechten graag mooi op de kiek wil zetten. De kosten voor de workshop zijn € 125,= pp  inclusief gebruik van alle materialen en ingredienten, lunch, koffie, thee en wat lekkers voor bij de koffie.

Meer info over deze workshops en nieuwe data vind je hier.

Ons resultaat:

IMG_2679
IMG_2710IMG_2714IMG_2725IMG_2748IMG_2754IMG_2759

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.