Redactie
Redactie Inspiratie 10 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

DIY: een mok beschilderen met stift, pen of verf

Hoe kun je zelf thuis je koffiebeker of mok personaliseren? Wij geven je 4 ideetjes.

1. Pak een pen & koop wat wegwerpbekers. Wees crea!

kpj5re-b78516292z120090609152709000gcji68hn1lg

2. Vouw een schattig jasje voor je koffiebeker

3. Beschilder een koffiemok met porseleinverf. Dat kan je vinden bij hobbywinkels of hier online.

Zorg ervoor dat je mok of ander porselein schoon en droog is. Het makkelijke is als je kiest voor de tubes of ‘stiften’ porseleinverf. Op die manier kan je gelijk vanuit de tube of stift schilderen en heb je geen kwastje nodig. Als je knoeit, of je vind je creatie toch niet zo mooi, dan kan je de verf heel makkelijk verwijderen me een natte doek. De meeste porselein verf wordt niet aanbevolen voor oppervlakken die in contact komen met voedsel. Dus just to be safe, schilder niet de binnenkant van de mok!

Zodra je klaar bent met je meesterwerk laat de verf drogen voor 24 uur. Dan bak je mok volgens de verf aanwijzingen op de verpakking. Laat je mok wel nog goed afkoelen op kamertemperatuur, en was de mok af voordat je hem gaat gebruiken. Na het bakken is de verf is geschikt voor de vaatwasser.

4. Gebruik keramiek stiften voor speciale customized mokken. Keramiek stiften kan je bij een hobbywinkel kopen of online hier. Teken je eigen tekst of design op de mokken (of ander keramiek). Bak de mokken daarna 30 minuten op 175 graden. Laat de mokken volledig afkoelen en was de mok dan even af onder de kraan. Als het goed is moet je stift nu niet meer van de mok af gaan, hoe hard je ook schrobt. De mokken kunnen helaas niet in de vaatwasser.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.