Redactie
Redactie Inspiratie 6 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

DIY: chocoladevormpjes maken met bruine suiker

Dat we veel met chocolade kunnen doen, wisten we al lang. Dat het smelten van chocolade vaak veel geklieder oplevert weten we ook al langere tijd. Dat we chocoladevormpjes met bruine suiker als mal konden maken was ons nog niet bekend…

Het kan en het is super simpel! Het enige wat je nodig hebt is:

  • Bruine (basterd) suiker
  • Een blik of schaal waar je de mallen in gaat maken
  • Vormpjes
  • Smeltchocolade (bijvoorbeeld Callebaut)
  • Eventuele smaakmakers als peper, kokos en nootjes

Vul het blik met suiker en druk het stevig aan. Druk er het vormpje in, dit wordt de mal van de chocolaatjes. Zet het bik even aan de kant en smelt de chocolade au bain-marie. Om er voor te zorgen dat de chocolade goed hard wordt is het van belang dat je de chocolade nu gaat temperen. Dit betekent dat je het op temperatuur brengt, een lagere wel te verstaan. Door dit te doen verandert de structuur van de kristallen en kan het beter opstijven en zal het glanzen wanneer je er vormpjes mee maakt.

Hier staat een filmpje waar het wordt voorgedaan.

Mal

Wanneer de chocolade getemperd is kan je smaakmakers toevoegen, meng het goed en vul de mallen. Zet het in de koelkast of vriezer voor 20 minuten tot een uur, afhankelijk van de maat van de vormpjes.

Mal2

Soms laat de suiker wat restjes achter op de figuurtjes, dit kan je er makkelijk met een keukenpapiertje of zachte tandenborstel af halen. Have fun!

torensMal3mal4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.