Dit zijn onze populairste recepten van november (van fried chicken tot paddenstoelen bourguignon)
November draait om dikke truien, vroege avonden en weer zin in iets warms uit de keuken. De oven gaat vaker aan, pannen mogen wat langer pruttelen en tussendoor is er behoefte aan iets fris naast al dat comfortfood. Geen wonder dat de populairste recepten van de maand diep, hartig en cosy zijn.
Van een romige ovenschotel en dampende bruinebonensoep tot een Indonesische streetfoodsnack en sticky toffee-appeltaart die naar het sinterklaasfeest ruikt. Dit zijn de gerechten waar je zin in hebt als het buiten guur is, je huis vol visite zit of je gewoon jezelf wilt trakteren. Makkelijk, vol smaak en vaak sneller op tafel dan je denkt.
De 7 populairste recepten van november
Of je nu kookt met restjes, een pan stoof op het vuur zet of een nieuw lievelingsnagerecht voor pakjesavond zoekt, deze top 7 van november geeft je genoeg inspiratie om de hele maand lekker te koken.
1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
Deze tortellini ovenschotel is precies het soort gerecht dat bedoeld is voor drukke dagen. Zo’n dag waarop je geen tijd hebt voor ingewikkelde recepten met tig stappen, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten je dat jou en de eters thuis tevreden stelt.
> Naar het recept: 20-minuten ovenschotel
2. Van boerenkost naar comfort food: de lekkerste bruinebonensoep ooit!
Niets haalt je zo snel terug naar vroeger als Hollandse bruinebonensoep. Plakjes rookworst en geplukte blaadjes selderij zakken langzaam in de donkerbruine massa waar damp vanaf komt. Niet het mooiste gerecht om te zien, maar troostvoer in zijn puurste vorm.
> Naar het recept: de lekkerste bruinebonensoep ooit!
3. Martabak manis: de Indonesische streetfood-snack met kaas én hagelslag
Op de redactie waren we allemaal benieuwd; eerlijk is eerlijk. Een snack met kaas en hagelslag roept nou eenmaal veel vraagtekens op. Maar na de zoveelste video over martabak manis van de Martabakgirl konden we de verleiding niet weerstaan en besloten we zelf aan de slag te gaan. En we zijn blij dat we dat hebben gedaan.
> Naar het recept: martabak manis
4. Deze sticky toffee-appeltaart wordt jouw nieuwe Sinterklaastraditie
Feestdagen vragen om iets zoets. Een zoetigheid die geliefd is door iedereen en generaties meegaat. Deze sticky toffee-appeltaart is één van de populairste recepten van de maand en misschien wel jouw nieuwe familietraditie!
> Naar het recept: sticky toffee-appeltaart
5. Smashed (!) crispy chicken op z’n Indonesisch: ayam geprek is je nieuwe favoriet
Ja hoor: in Indonesië hebben ze een manier bedacht om fried chicken nóg lekkerder te maken. Dat doen ze met ayam geprek: een gerecht van crispy chicken die na het bakken in de vijzel gaat en een lik sambal krijgt. Met een goed gekruide korst met onder meer peper, knoflookpoeder, kurkuma, korianderzaad en nootmuskaat wordt het niet minder dan een smaakfeest.
> Naar het recept: smashed (!) crispy chicken op z’n Indonesisch
6. Klassieke spinazie à la crème
Wil je weer even terug naar vroeger? Dan denken we op de redactie al gauw aan spinazie à la crème. Een favoriet doordeweeks recept voor jong en oud. Het groentegerecht is zelfgemaakt natuurlijk duizend keer lekkerder dan uit de winkel. Zó maak je het!
> Naar het recept: spinazie à la crème die altijd lukt
7. Paddenstoelen bourguignon: de ultieme vegetarische stoofpot
Stoofgerechten zijn inmiddels weer helemaal terug in ons repertoire. De kachel aan, pan op het vuur en op de bank ploffen voor een aantal uur. Maar niet met deze snelle paddenstoelen bourguignon, die je binnen 1 uur op tafel zet. Zonder vlees, zonder in te leveren op smaak! Geen wonder dat het één van de populairste recepten van de maand is.
> Naar het recept: paddenstoelen bourguignon
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2FSnelle-tortellini-ovenschotel.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2FBruine-bonensoep-recept.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2FMartabak-manis.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2FAppeltaart-sticky-toffee.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2Fayam-geprek-crispy-chicken_def_-1.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2FSpinazie-a-la-creme.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2Fpaddenstoelen_bourguignon.jpg)