Dit zijn de tofste restaurants van Melbourne (Australië)

Culy 4 jun 2016 Inspiratie

Als je het hebt over Australië is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt het Great Barrier Reef, kangoeroes en Sydney. Logisch, maar ook Melbourne is een wereldstad met geweldige restaurants en andere culinaire hotspots.

Lawyers, Guns & Money

Bij dit Chinese restaurant eet je (alleen overdag) klassiekers met moderne invloeden. Denk aan congee met kip en gember, vis met aubergine en master stock met ei.

Lawyers, Guns & Money
Church Ln & St James Lane

Vietnamese French toast with kaya jam and condensed milk. Finally made it to @send_lgm w/ @aliceinframes ?? #lawyersgunsandmoney

A photo posted by Anna Webster (@annas.appetite) on

Belles Hot Chicken

Bij Belles Hot Chicken waan je je even in het Zuiden van de VS en eet je de beste fried chicken (variëren van wing tot dij en van Southern tot Really F*ckin Hot) van de stad. Daarbij geniet je van minstens net zo lekkere frietjes, gefrituurde oesters én vins naturel. Hét recept voor een geslaagde avond.

Belles Hot Chicken
107 Swan Street

#tb #melbournefoodheaven #melbourneeats #tinasfooddiary #yummyinmytummy #delish #wafflesandchicken #spicy #macaroniandcheese #chips

A photo posted by ? Tina T Nguyen?? (@tinateehee) on

French Saloon

French Saloon is een bistro met Parijse feeling en alleen maar heerlijkheden op het menu als ham van gerookte eend gekonfijt fruit met mosterd, rib-eye voor twee met rode-wijnjus en beenmerg, en honing crème brûlée.

French Saloon
380-384 Little Bourke Street

Hotel lovers who lunch: celebrating @smithhotels Up All Night 24/7 booking service with gorgeous, intelligent creatives. Thank you for having me @wanderlust_union @sophiehgbaker @tamhp xx

A photo posted by In Bed With (@inbedwith.me) on

Heartbreaker

Hipper dan dit wordt het niet. Nip van een negroni en geniet van mouth watering snacks als Philly cheese steak fries en jalepeno pork scratchings. 

Heartbreaker
234a Russel Street

Cocktail night?

A photo posted by Yok Viboonsithichok (@yokvv) on

Maha Restaurant

Heb je een voorliefde voor al het lekkers uit het Midden-Oosten? Dan is Maha Restaurant voor jou the place to be. Doe je te goed aan buikspek met saffraan en honing en geniet ondertussen van het turquoise-gouden interieur.

Maha Restaurant
21 Bond Street

? Butter saffron poached chicken, smoked Turkish pepper, almond, chicken skin, BBQ corn at @MahaRestaurant. #Amazing start to the @9Postcards #Primetime launch dinner! ✈️

A photo posted by Gastrology (@gastrology.co) on

Embla

Zin in een goed glas wijn? Dan ben je bij Embla aan het juiste adres. Deze wijnbar met ingebouwde houtoven is dé plek om lichtelijk aangeschoten je te goed te doen aan ingelegde mosselen en romige maïs.

Embla
122 Russel Street

Melbourne, can we get an Amen for @embla_melbourne please?? ?: Raw beef, lemon, ginger, coastal rocket, @kristofferpaulsen

A photo posted by Melbourne Food and Wine (@melbfoodandwine) on

Entrecôte

Bij Entrecôte zijn ze dol op vlees en waan je je (net als bij French Saloon) in een Parijse bistro. Denk escargots, steak tartare, blini’s met kaviaar en natuurlijk de ster van de keuken: steak frites met een simpele salade.

Entrecôte
6 Alfred Place

STEAK FRITES avec Entrecôte ?

A photo posted by Emily Bartlett (@emily_bartlett_photography) on

IDES

Van pop-up naar vast: restaurant IDES heeft haar plek weten te bemachtigen en is razend populair. Het menu bestaat uit zes gangen die een verrassing blijven totdat ze op je bord verschijnen. Een voorbeeld van de gerechten is de gestoofde octopus met zeekraaldressing en wortelbouillon.

IDES
92 Smith Street

blue eye cod & baby green cabbage #idesmelbourne

A photo posted by Peter Gunn (@petergunn501) on

Tahina Bar

De naam verklapt al een beetje waar het om draait bij Tahina Bar, namelijk Israëlische gerechten. Verwacht zachte hummus met fluffy pita’s, falafel, geroosterde aubergine & bloemkool en shakshuka in drie varianten (rood, wit en groen).

Tahina Bar
223 High Street

Hi friends! We will be closed on Good Friday and will be open for the rest of the Easter break. Happy Holidays! ? xo

A photo posted by TAHINA (@tahinabar) on

Anchovy

In Australië wordt de keuken voor een groot deel bepaald door de vele Aziatische culturen in het land. Bij Anchovy wordt hier volop gebruik van gemaakt en wisselen invloeden uit het moderne Azië en Australië elkaar af. Denk bavette met eendenleverparfait en krokante garnalenkopjes met Sriracha-yoghurt.

Anchovy
338 Bridge Road

Charred pork neck, pineapple glaze, banh hoi, leaves @anchovy338 soo fkn good!!? #vietnamese #richmond #pineapple #banhhoi #diy #flavourtown

A photo posted by Adrian Li (@hello_chef_adrian) on

Reageer op artikel:
Dit zijn de tofste restaurants van Melbourne (Australië)
Sluiten