Redactie
Redactie Inspiratie 27 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé 5 fijnste koffie hotspots in België

De website newplacestobe.com schrijft over dé horeca-hotspots in België. Nu is er een boek: New places to be. Wij mogen alvast vijf fijne hotspots van de Vlaamse experts Eline VandeGehuchte en Deborah Dekrem delen.

True Beans

True Beans is letterlijk het paleis der koffiebars. Binnen waan je je een royal door het goudkleurige servies. Een warm interieur van hout, goud, Scandinavisch design en pastelkleurige kussens geven de zaak een unieke sfeer. Op zonnige dagen schuift het vitrineraam open.

Op vrijdag zijn er Apero Fridays met cocktails vanaf € 5 en boterhammen on the house. Twee keer per maand serveert een chef afwisselend sushi of tapas op zaterdag. Op zondag kan je er terecht voor een dessertbuffet.

True Beans
Jan Breydelstraat 18, Gent

Bron: Facebook

Viva Sara Kaffée

De meesterkoffiebranders van Viva Sara, Bart en Peter Deprez, zijn geboren in het vak en zijn verschillende keren bekroond om hun baristakunsten ruilden ze hun kleine koffiezaak in voor een koffiekasteel in het hart van Kortrijk.

Hier ga je niet alleen koffie en thee proeven, maar ook beleven. Drink een snelle espresso aan de toog, geniet van een slow coffee met ontbijt, bewonder de barista’s in het barista-theater of schrijf je in voor een lezing of workshop.

Viva Sara Kaffée
Grote Markt 33, Kortrijk

Bron: Facebook

Li O Lait

No-nonsense koffiebar in het centrum van Brugge. Li O Lait is een verademing in een stad waar klassieke tearooms in overvloed te vinden zijn. In een prachtig historisch pand zorgen ruw hout, vintage fauteuils, retrobehang en oude schoolstoelen voor een leuke en gezellige sfeer.

Naast de vele klassieke koffiebereidingen kan je hier ook terecht voor slow coffee, verschillende organische theesoorten en sappen . Honger? Bagels, muffins en heerlijke taart stillen de honger .

Li O Lait
Dweerstraat 30, Brugge

Bron: Facebook

Gazzetta

Het kleine maar gezellige Gazzetta is een Italiaanse bar waar je terechtkan voor koffie rechtstreeks uit Milaan. Zoek een plekje aan de marmeren toog of neem plaats aan de houten tafels en bewonder de glazen constructie boven je hoofd.

Hier blijf je de hele dag hangen: ’s ochtends voor de koffie, ’s middags voor de Italiaanse limonade en ’s avonds voor een aperitief gevolgd door een pasta. Vraag ook naar een échte Gazzetta, een krant vol Italiaanse weetjes .

Gazzetta
Langehaagstraat 12, Brussel

Bron: Facebook

Charlie’s

Na jarenlange horeca-ervaring in een chocolade- en koffiebar in Gent koos Charlotte Mondelaers ervoor haar eigen koffiebar op te richten in Antwerpen: Charlie’s.

Van ontbijt en koekjes tot soep met brood. Je vindt er ook een ruim aanbod aan gluten- en lactosevrije heerlijkheden. Verder ben je er ook op de juiste plaats voor allerlei soorten kazen van Het Hinkelspel uit Gent: onder meer zeewier-, fenegriek- of brandnetelkaas. Toch blijft de versgebrande koffie er het parade- paardje.

Charlie’s
Volkstraat 63, Antwerpen

Bron: Facebook

New places to be – the 100 best hotspots to eat, drink and sleep is nu te koop voor €17,99 in de (digitale) boekhandel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.