Redactie
Redactie Inspiratie 24 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Dit werd er gegeten aan boord van de Titanic

Het is alweer ruim honderd jaar geleden, maar de Titanic blijft ons fascineren. Twee jaar geleden dook er al een first class lunchmenu op, dat werd geveild voor een enorm bedrag. Dit weekend wordt een papiertje met het ontbijtmenu van de second class geveild.

Interessant om te zien wat er op die bewuste vaart in april 1912 werd gegeten. Zo werd er in de luxueuze eerste klas geluncht met kip, prei en ‘eggs à l’Argenteuil’ (een soort hardgekookte eieren met asperges), corned beef, verschillende bereidingen van aardappel, en toetjes als custardpudding en appel-meringue. En dan was er nog een uitgebreid buffet én een kaasselectie.

titanic-final-lunch-menu

Het ontbijtmenu van de iets minder sjieke tweede klas werd door een medewerker van de Titanic, Jacob Gibbon, op de post gedaan naar zijn vriendinnetje in Engeland. Hij liet haar per brief weten dat het een ‘goede reis was tot nu toe’. Drie dagen na versturen zonk de Titanic.

titanic23n-3-web

Door zijn actie weten we nu wel wat er zoal werd gegeten tijdens het ontbijt aan boord. Gegrilde niertjes met spek, haring, gebakken aardappelen, aardappelpuree en aardappelgratin. Maar ook allerlei verschillende granen, havermout, maïspap, scones, boekweitcake en waterkers.

Dit ontbijtmenu moet $135.000 opbrengen op de veiling.

titanic23n-2-web

Foto’s door Henry Aldridge & Son.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.