Redactie
Redactie Culinair nieuws 16 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Dit is volgens onderzoek onder 2000 mensen de definitie van een ‘foodie’

We gebruiken de term al geruime tijd, maar wanneer ben je nu eigenlijk écht een foodie? Het Britse Zomato, een vergelijkingssite voor restaurants, ondervroeg 2000 mensen over wat zij verstonden onder de term foodie en of ze zichzelf zo zouden noemen.

Uit het onderzoek kwam een lijstje met kenmerken van het begrip. Volgens de ondervraagden ben je namelijk een foodie wanneer je…

– Nooit uit eten gaat bij grote ketens

– Regelmatig de chef van het restaurant spreekt na een avondje lekker eten

– De beste restauranttips zo uit je mouw schudt

– In het bezit bent van een flinke (gedroogde) kruidenverzameling

– Op de hoogte bent van verschillende culinaire termen

– Een redelijke kennis hebt op het gebied van wijn-spijscombinaties

– Na afloop van een etentje buiten de deur een review schrijft

– Voldoende kennis bezit over de aanwezige voedingswaarden in producten

Naast dat er een aantal duidelijke kenmerken zijn te onderscheiden, vonden de respondenten dat je veel kunt leren van bevriende foodies. Ook zegt maar liefst 15 procent van de respondenten dat een foodie de grote ketens laat liggen, in ruil voor de meer lokale en onafhankelijke zaakjes omdat ze verwachten dat hier het eten beter zal zijn.

Vier op de tien geeft aan meer te weten over eten door een stijgende interesse in uit eten gaan. Tot slot zegt meer dan de helft een foodie te zijn omdat ze niet bang zijn nieuwe gerechten te proberen in een restaurant en 1 op de 3 omdat ze de voorkeur geven aan lokaal geproduceerd eten, boven fastfood.

Zou jij jezelf een foodie noemen na het lezen van dit artikel? 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.