Redactie
Redactie Inspiratie 3 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit moét je doen in november volgens Yvette van Boven

Elke maand deelt Yvette van Boven met CJP, het platform voor cultuurliefhebbers, haar to-do tips. Wat moeten we deze maand absoluut doen (op food gebied)?

Kookboeken7daagse

Van zaterdag 5 november t/m zondag 13 november is het Kookboeken7daagse. Overal in het land zullen verschillende auteurs in boekenwinkels opduiken om te signeren, je de lekkerste dingen te laten proeven of om je vragen te beantwoorden.

Ikzelf doe een toertje op 5 november: eerst ben ik in Utrecht bij Broese Boekverkopers en bij de Bijenkorf en daarna zal ik samen met Janneke Vreugdenhil geïnterviewd worden in boekhandel Paagman in Den Haag. Komen jullie even langs?

En let op! Op 10 november wordt het Kookboek van het jaar bekend gemaakt. Een belangrijke en spannende datum voor ons kookboekenmakers.

Sausage Party

Oké, ik ben een sucker voor tekenfilms, dus hier ga ik ZEKER heen. Een film van Seth Rogen over een worstje dat er in de supermarkt achter komt dat hij zal worden opgegeten.

Workshop fermenteren

Alvast voor in je agenda: op 9 december geeft Meneer Wateetons een workshop fermenteren in de Zuursalon in Amsterdam. Het kost bijna niks en ik weet uit ervaring dat een middag met Meneer een geweldig leuke ervaring is.

Reserveer snel want het is zo vol! Vandaar dat ik het nu alvast zeg.

Bron: Wateetons

Foodfilms

In mijn eigen Amsterdam-Noord is Bianca Tan deze maand gastprogrammeur in de kleine bioscoop FC Hyena. Ze vertoont daar bijzondere Aziatische foodfilms, vaak mét eten erbij. Echt heel tof om eens heen te gaan.

De bioscoop is sowieso een uitstapje waard; je zit gezellig met z’n tweetjes in tweepersoonsbankjes. Of schuif de leuning door en maak er een drie- of vierzitter van. Het eten is er ook heel erg lekker trouwens en er is een vin naturel-bar met heerlijke natuurwijnen. Gaan dus!

FC Hyena

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.